Politi: Dræbt mand kendte sin drabsmand

Politiet har en teori om, at en 30-årig afghansk mand, der søndag blev fundet død, kendte sin drabsmand

Den mand, der har dræbt en afghansk mand i en lejlighed på Hegelundsvej i Ribe, er fortsat på fri fod. Den 30-årige afghaner blev fundet dræbt af knivstik søndag, og mandag hen under aften har politiet endnu ingen anholdte i sagen.

Politiet arbejder foreløbig ud fra en teori om, at ofret og gerningsmanden kendte hinanden, fordi der ikke er tegn på indbrud i lejligheden. Derfor antager politiet, at ofret selv har lukket gerningsmanden ind.

- Vi arbejder ud fra den antagelse, at offer og gerningsmand kendte hinanden på grund af de objektive iagttagelser, vi har gjort på gerningsstedet, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet formoder ifølge TV Syd, at den 30-årige blev dræbt i lejligheden. Det skyldes, at der er fundet en kniv i lejligheden, som kan være gerningsvåbnet.

Det var søndag eftermiddag, at politiet fik en melding om, at flere personer ikke kunne komme i kontakt med den afghanske mand.

Da politiet tog ud til hans lejlighed på Hegelundsvej, fandt betjentene ham liggende død.

Der er endnu ikke præcise oplysninger om, hvornår drabet fandt sted. Bent Thuesen sagde tidligere mandag til Ritzau, at det er sket inden for de seneste par dage.

Ifølge efterforskningslederen har politiet fået drabstidspunktet indsnævret mere, men han ønsker ikke at løfte sløret for det, fordi han ikke vil risikere at påvirke vidner, som politiet skal afhøre i sagen.

Af samme grund ønsker politiet heller ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvor mange knivstik den 30-årige er blevet ramt af.

Søndag, da politiet havde fundet manden liggende død, blev et større område omkring lejligheden afspærret, og der blev blandt andet indsat hunde i eftersøgning af spor.

I første omgang lød det fra politiet, at sagen blev undersøgt som et mistænkeligt dødsfald, og først mandag formiddag oplyste politiet officielt, at der er tale om en drabssag, og at den 30-årige mand er blevet dræbt af knivstik.

Politiet fortsatte mandag med at lede efter spor i området omkring lejligheden, der ligger i et tidligere kollegium, hvor der bor mennesker af mange forskellige nationaliteter.

Politiet taler blandt andet med mandens naboer og andre i området, der kan have set eller hørt noget af relevans for sagen.

Den 30-årige, som har asyl i Danmark, kom til Danmark i 2012 og har siden da boet flere forskellige steder.