Politi dropper sag mod stjerne-advokat

Politiet mener, at der ikke er grundlag for at tro, at advokat Mette Grith Stage ville begå noget kriminelt med sin computer under fængsels-besøg

Arkivfoto: Per Rasmussen/ Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Per Rasmussen/ Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Fyns Politi har opgivet at efterforske videre i en sag mod stjerne-advokaten Mette Grith Stages brug af en computer i Nyborg Fængsel i december sidste år.

- Jeg har netop fået at vide af Fyns Politi, at de har indstillet efterforskningen mod mig. Politiet mener, at der ikke er grundlag for at tro, at jeg ville begå noget strafbart, oplyser Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Mette Grith Stage kom ved en fejl til at tænde for sin private netværksforbindelse på sin computer, da hun besøgte en klient i fængslet. Dette er ikke tilladt. Advokater skal have sat deres computere sat på 'flytilstand', og de må  kun bruge fængslets netværksforbindelse under besøg.

- Fængselsbetjentene kunne se, at der var gang i en privat netværksforbindelse og afbrød mødet med min klient. Der var en del forvirring, for jeg havde fængslets stik i min computer og brugte udelukkende fængslets netværk, som jeg skulle. Men i kampens hede er jeg åbenbart kommet til at slå flytilstanden fra, fortæller Mette Grith Stage.

Mette Grith Stage beklagede omgående fejltagelsen, men Kriminalforsorgen valgte alligevel at indgive politianmeldelse.

Brevet fra Fyns Politi til Mette Grith Stage.
Brevet fra Fyns Politi til Mette Grith Stage.
 

Formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, Kristian Mølgaard, mener, at Kriminalforsorgen har skudt langt over målet med deres politianmeldelse af Mette Grith Stage.

- At sagen er kommet så vidt, er en fuldstændig misforståelse. Jeg mener på ingen måde, at der er juridisk grundlag for en anmeldelse, har Kristian Mølgaard tidligere udtalt.

Jeg er ærekær
Mette Grith Stage selv er yderst tilfreds med, at politiet dropper sagen mod hende.

- Jeg er selvfølgelig ærekær og synes, at det bestemt ikke vil være klædeligt med en plet på min straffeattest. Det er naturligvis vigtigt, at forsvarsadvokater holder sig indenfor lovens grænser, siger Mette Grith Stage.

Det er ikke første gang, at Mette Grith Stage har været på kollisions-kurs med Kriminalforsorgen. Tidligere på året blev hun af personalet i Aarhus Arrest tvunget til at tage sin BH af og lægge den i en scanner, før hun kunne komme på klientbesøg i arresten.

Efter Ekstra Bladets omtale af sagen ændrede Kriminalforsorgen dog omgående praksis.

Stjerneadvokat politianmeldt for at overtræde besøgsregel i fængsel

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.