Politi efter genåbning af Pusher Street: - Vi vil ikke tillade stort 'hashsupermarked'

Vi skruer op for indsatsen på Pusher Street. Sådan lød meldingen fra Københavns Politi på et pressemøde fredag eftermiddag. Alligevel er hashsalget allerede i gang igen

Følg Krimi

Københavns Politi vil øge tilstedeværelsen på Christiania markant, lyder det på et pressemøde.

I forbindelse med at Pusher Street fredag er blevet genåbnet, har Københavns Politi nemlig besluttet at skrue op for indsatsen mod organiseret handel med hash i fristaden.

På pressemødet lød det fra politiet, at man fremover vil se et markant større opbud af betjente i Pusher Street og i Christianias nærområde, fortæller politidirektør Anne Tønnes:

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ønsker at øge konfliktniveauet. Målet med vores indsats er at komme den organiserede kriminalitet til livs og opnå en situation, hvor Christiania bliver et boligområde med en normal politibetjening.

- Vores nærbetjente skal kunne patruljere og have en helt normal dialog i Pusher Street, som det sker på Christianias øvrige områder, understreger politidirektøren.

Aktive hashboder igen

Efter genåbningen af Pusher Street blev der sat et skilt op med teksten ''Ingen hash i dag, måske i morgen'.

Pusher Street 'genåbnet': Ingen hash i dag, måske i morgen

Ikke desto mindre kunne Ekstra Bladet blot en halv time efter politiets pressemøde konstatere, at der igen var gang i salget fra 11 boder. Køerne til de åbne boder var flere meter lange, og en umiskendelig lugt af hash hang tykt i luften over Pusher Street.

På pressemødet sagde vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen, at 'er der en åben bod, så håndterer vi boden'.

Da Ekstra Bladet konfronterer ham med de 11 åbne boder i den berømte gade, siger han, at politiet allerede har reageret på salget.

- Siden pressemødet har vi beslaglagt seks boder, som pusherne har gemt forskellige steder, siger Lars Ole Karlsen.

- I det omfang, at det er muligt for os at få fat i en gerningsmand, så gør vi selvfølgelig det. Og i det omfang, at det er muligt for os at konfiskere hashen og hashprodukterne, så gør vi selvfølgelig det.

- Og hvad så hvis de samme mennesker åbner en ny bod igen i morgen?

- Så vil vi være der igen i morgen, lyder det fra ham.

Artikel fortsætter under billedet ...

En tom bod stod flot i solen i starten af gaden fredag. Men politiet frygter massiv hashhandel igen efter åbningen.  FOTO: Linda Johansen.
En tom bod stod flot i solen i starten af gaden fredag. Men politiet frygter massiv hashhandel igen efter åbningen. FOTO: Linda Johansen.

Politiet hilser Pusher Street-blokade velkommen
Beklager beslutning
Da christianitterne på et fællesmøde tirsdag besluttede at lukke ned for Pusher Street, var politiet hurtig til at rose beboerne på fristaden. Men efter fredagens beslutning om at genåbne den notorisk kendte hashgade, lyder der knapt så positive toner fra politidirektør Anne Tønnæs. 

- Vi havde håbet, at den midlertidige lukning af Pusher Street kunne blive permanent, men det har Christiania desværre ikke ønsket. Vi kan samtidig konstatere, at den organiserede hashhandel fortsætter. Vi vil ikke tillade et stort supermarked for hash midt i vores by, og derfor skruer vi nu op for indsatsen og vil fremover have fast daglig tilstedeværelse i Pusher Street, siger hun.

På pressemødet fortalte Anne Tønnes, at Københavns Politi har opnået 'en række gode resultater de senere år'. Det har betydet, at politiet nu kan gennemføre helt almindelige efterforskningsarbejde på Christiania samtidig med, at det er lykkedes at svække miljøet i Pusher Street.

Københavns Politi oplyser også, at den øgede indsats vil blive løst gennem lokale omprioriteringer, og at der fortsat vil være fokus på den åbenlyse hashhandel i resten af politikredsen.

Her kan du læse om politiets resultater fra Pusher Street de seneste to år. Politifoto
Her kan du læse om politiets resultater fra Pusher Street de seneste to år. Politifoto
 

Slut med hashsalg i Pusher Street: Nu spiller de backgammon

Rocker-relaterede boder skal rives ned i Pusher Street

Det sker der bag Pusher Streets afspærring

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+