Annonce:
Annonce:

Politi efter nye fund: Lisa Holm er stadig i området

Et rekord-stort antal frivillige leder efter forsvundne Lisa Holm. Omkring 1.100 frivillige hjalp torsdag aften politiet med eftersøgningen. De fandt flere ejendele, som tilhørte Lisa Holm. Politiet arbejder stadig ud fra en teori om, at hun befinder sig i området

Hele 1.100 frivillige hjalp torsdag aften politiet med at lede efter17-årige Lisa Holm, som forsvandt søndag aften efter sit arbejde på en café cirka 150 kilometer nordøst for Göteborg. Politiet formoder, hun er kidnappet, men har stadig ingen mulig gerningsmand.
Hele 1.100 frivillige hjalp torsdag aften politiet med at lede efter17-årige Lisa Holm, som forsvandt søndag aften efter sit arbejde på en café cirka 150 kilometer nordøst for Göteborg. Politiet formoder, hun er kidnappet, men har stadig ingen mulig gerningsmand.
Annonce:
Følg Krimi

Noget tyder på, at den forsvundne 17-årige Lisa Holm stadig er i det område 150 kilometer nordøst for Göteborg, hvor hun søndag aften forsvandt, siger politiet.

Det er et nyt fund fredag morgen, som fik politiet til at komme med udmeldingen på en spontan pressekonference.

- Vi er ganske sikre på, at ejendelen tilhører den forsvundne pige, og det er noget, som gør, at vi tror, hun stadig findes i området, siger politiets talsmand, Christer Fuxborg, ifølge Svenska Dagbladet.

Alle huse i nærområdet skal nu gennemsøges. Der arbejdes indenfor en radius på omkring fem kilometer fra caféen, hvor pigen forsvandt.

Hundredvis af frivillige fortsatte fredag eftersøgningen sammen med politiet. Torsdag aften havde omkring 1.100 frivillige fra gruppen Missing People deltaget i eftersøgningen. Et lignende antal forventedes fredag.

Annonce:

- Vi har ingen grund til at tro, det bliver færre i dag. Der kommer hundredvis i dag også, sagde Kenneth Söderlund, som er talsmand for gruppen af frivillige, Missing People, til Ekstra Bladet fredag morgen.

- Det slår alle rekorder, tilføjer han til Expressen

Mellem 50 og 60 politifolk er sat ind i eftersøgningen, heriblandt mange hundepatruljer og to betjente til hest. Torsdag hjalp selv militærfolk til med eftersøgningen, som blandt andet dækkede et cirka 10.000 kvadratmeter stort område, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

- Vi går i princippet fra dør til dør. Det handler om en kortlægning for at få styr på, hvad det er for nogle mennesker, som bor der, og hvad de har set, siger Thomas Fuxborg, som er pressetalsmand for politiet i Västra Götaland, til Aftonbladet.

Politiet har afhørt mindst 100 mennesker, men torsdag aften var der endnu ingen mistænkte i sagen og heller ingen anholdte.

Annonce:

Arbejder fra teori om kidnapning
Den 17-årige pige forsvandt søndag aften efter hun blev færdig med sit arbejde på Café på Klostret i Blomberg ved Kinnekulle. Hun lukkede caféen ned sammen med to kvindelige arbejdskolleger kort efter kl. 18. Herefter sendte hun en SMS til sin far om, at hun var på vej hjem. Hun skulle køre på knallert hjem til Skövde knap 50 kilometer væk.

Halvanden time senere var hun stadig ikke ankommet. Forældrene blev urolige og hendes far begyndte derfor at køre mod Blomberg, men han så ikke Lisa. Da han ankom til caféen, fandt han hendes knallert bagved caféen med nøglerne i tændingen. Der var også en plasticpose med hendes ting, men hendes styrthjelm manglede. Den er politiet nu opsat på at finde.

Ved 22-tiden søndag kontaktede forældrene politiet og eftersøgningen efter pigen indledtes med fod- og hundepatruljer. Politiet går ud fra, Lisa Holm er blevet kidnappet. 

Kæmpe eftersøgning: Frygter at 17-årige Lisa er blevet bortført

Annonce:

Frivillige har fundet flere spor i sagen
Da politiet først begyndte eftersøgningen søndag aften var det uden hjælp fra frivillige. Onsdag formiddag sluttede den svenske gruppe Missing People sig til eftersøgningen med flere hundrede frivillige. Det antal var allerede om aftenen steget til omkring 900. Torsdag aften havde hele 1.100 frivillige deltaget.

De frivillige har blandt andet hjulpet med at gøre tre fund torsdag i områder, som politiet allerede havde gennemsøgt. De to kvinder, som gjorde ét af fundene torsdag beskrev det som 'uhyggeligt.'

- Jeg blev oprørt over det, vi så og så gik vi til politiet og fortalte det. Men det var ikke Lisa, siger en af kvinderne til Expressen.

Kvinderne udpegede på et kort det område for politiet, hvor de havde gjort fundet.

Flere af Lisa Holms ejendele er blevet fundet i naturområdet omkring caféen, blandt andet et cover til hendes iPhone, en knallerthandske og en bon.

Der er ikke noget usædvanligt i, at man finder spor i områder, der tidligere har været gennemsøgt, forklarer talsmand Christer Fuxborg.

Annonce:

- Det er ikke usædvanligt på nogen måde. Vi har en taktik og en metode, vi arbejder efter og bagefter er det så, at man slipper for eksempel ti personer og senere ti mere ind og så kommer de til at se på det med andre øjne, siger han.

Nye spor i sagen om forsvundne Lisa

Politi: Vi skal finde hende
Politiet vil ikke afsløre, hvad der blev fundet, udover at sige, at det drejede sig om ejendele, som tilhørte Lisa.

Politiet arbejder ifølge Nya Lidköpings-Tidningen stadig ud fra en teori om, at Lisa Holm befinder sig i området, så eftersøgningen forventes på nuværende tidspunkt at fortsætte hele weekenden med samme intensitet.

- Vi skal finde hende. Det er bare et spørgsmål om, hvornår vi gør det, siger Christer Fuxborg til Nya Lidköpings-Tidningen.

Politiet rejste selv teorien om, at en serieforbryder kunne være på spil, da en efterforsker påpegede, at en anden kvinde, 22-årige Helena Andersson, forsvandt under lignende omstændigheder indenfor 30 til 40 kilometers afstand i 1992. Flere af Helena Anderssons ejendele blev dengang fundet, men aldrig kvinden selv.

Annonce:

Forsvundne Lisa: Serieforbryder kan stå bag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: