Politi: Fire brandbomber og fire gerningsmænd

Politiet bruger store ressourcer på at efterforske brandattentat mod Tyrkiets ambassade i København. Videoovervågning er ved at blive indsamlet

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Der bruges store ressourcer hos Københavns Politi på at efterforske nattens drama i Hellerup, hvor ukendte gerningsmænd har kastet med brandbomber mod Tyrkiets ambassadebygning.

Det fortæller efterforskningsleder Torben Hansen til Ekstra Bladet.

Klokken 2.54 fik politiet en anmeldelse om, at der blev kastet med såkaldte molotovcocktails.

Torben Hansen fortæller, at man formoder, at der har været tale om fire molotovcocktails, ligesom der formentlig også har været fire gerningsmænd.

- Vi er stadig meget tidligt i efterforskningen. Lige nu er vi i færd med at indsamle tekniske spor. I den proces indgår også indsamling af videoovervågning, siger Torben Hansen.

Tyrkiets ambassade har natten til mandag været ramt af molotovcocktails. Foto: Mathias Øgendal Krimi Politi leder efter gerningsmænd: Molotovcocktails kastet mod Tyrkiets ambassade

På ambassadebygningen er der sat kameraer op. Det er endnu uvist, om der er billeder på de kameraer, som kan bruges til noget. Ellers forsøger politiet at samle overvågning fra andre steder omkring gerningsstedet.

Politiet har også sikret sig tekniske spor i form af skår fra de flasker, som er blevet kastet. Man håber på at kunne finde dna-spor på materialet.

Heldigvis kom ingen til skade. Men der er sodskader på den grå patriciervilla, som huser Tyrkiets ambassade.

Københavns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at en patruljevogn var i nærheden, da brandbomberne blev kastet. Betjentene så to af gerningsmændene løbe fra stedet. De prioriterede imidlertid at få slukket branden frem for at tage forfølgelsen af gerningsmændene op. De forsvandt i retning mod Svanemøllen Station.

Torben Hansen fortæller, at det er for tidligt at tale om et muligt motiv. Heller ikke om det kan være politisk motiveret.

Der er endnu ikke et signalement på gerningsmændene.

Et område er ud på morgenen stadig spærret af tæt på den tyrkiske ambassade.