Politi forvekslede husejer med tyv

41-årig villaejer flækkede læben, da politi på tyvejagt tog fejl af adresse

Politiets hårdhændede behandling af en uskyldig husejer under en tyvejagt undersøges nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. (Arkivfoto)
Politiets hårdhændede behandling af en uskyldig husejer under en tyvejagt undersøges nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. (Arkivfoto)

En 41-årig familiefar fra Årslev på Fyn har klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efter en episode i weekenden, hvor en politimand ved en fejl troede, han var en tyveknægt.

Optrinnet skete i mandens hjem på en villavej i Årslev, hvor en politimand havde taget fejl af husnumrene under jagt på en indbrudstyv.

Fejlen betød, at ordensmagten forvekslede villaejer Tonni Stage med indbrudstyven.

- Pludselig går bryggersdøren op, og jeg kan bare se en stor, mørk skikkelse. Jeg bliver selvfølgelig overrasket og siger goddag. Personen siger: »Hvad fanden tror du, du laver?«, siger Tonni Stage til fyens.dk.

Derefter opstår der tumult, og i kampens hede knalder husejeren sit hoved mod en reol og flækker læben.

Først da hans hustru kommer løbende ned fra 1. salen, opdager politiet, at det er den forkerte mand, de har fat i. Politimanden skynder sig hen på den rigtige adresse, hvor det lykkes at anholde tyven.

Tonni Stage har nu indgivet en klage tiil DUP.

-Jeg vil bare have, at betjenten bliver stillet til ansvar for, hvad han har gjort. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan en betjent kan overfalde mig i mit eget hjem uden at spørge om legitimation af nogen slags, siger han til fyens.dk.

Fyns Politi bekræfter episoden, men som følge af klagen til DUP, ønsker politiet ikke at kommentere sagen.