Politi: Fundet skelet er Lisbet Nielsen

Østjyllands Politi bekræfter identiteten på den fundne kvinde

Ekstra Bladets journalist Karsten Gøttler dækkede sagen tilbage i 2009. Hør ham fortælle om seneste nyt her (Producer: Martin Lorentsen)

Det skelet, der i weekenden blev fundet uden for Aarhus, er liget af Lisbet Nielsen, der forsvandt for ni år siden.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En jæger fandt i søndags dele af et skelet, hvorefter han kontaktede politiet. Siden har politiet ledt i området for at finde yderligere dele af liget, som efterfølgende er blevet bekræftet som værende de jordiske rester af Lisbet Nielsen.

Aarhus Stiftstidende skrev allerede onsdag, at liget var den forsvundne kvinde, men det ønskede politiet ikke at bekræfte.

Jægere finder skelet i skov

Ifølge politiet blev liget fundet i et område, som tidligere har været genstand for eftersøgning, uden at det dog har båret frugt.

- Det er en meget tragisk sag, som nu har fået et punktum. Retsmedicinerne vil nu forsøge at finde en dødsårsag, men det kan blive særdeles svært, da vi foreløbigt kun har enkelte dele, som har ligget i mange år. Men ellers betragter vi sagen som lukket, da vi har færdigefterforsket sagen, siger politiinspektør René Raffo.

Politiet oplyser, at de endnu ikke har fundet alle dele af liget, hvorfor de endnu søger i området og derfor anmoder borgere om at respektere politiets afspærring.

Politiet i skoven nær Aarhus Lufthavn, hvor liget blev fundet. Foto: Ernst van Norde
Politiet i skoven nær Aarhus Lufthavn, hvor liget blev fundet. Foto: Ernst van Norde
 

Familie slog alarm
Lisbet Nielsen forsvandt 23. oktober 2009 sporløst fra sin bolig i Risskov ved Aarhus. Hun blev året efter erklæret død af myndighederne, selv om det aldrig lykkedes at opspore hendes lig.

Det var hendes familie, der få dage efter kvindens forsvinden slog alarm til Østjyllands Politi.

I første omgang fandt politiets efterforskere ingen tegn på, at den forsvundne kvinde havde været udsat for en forbrydelse.

Men nære familiemedlemmer var af en anden opfattelse.

Kæreste dømt for andre drab
Et par dage senere skred politiet til anholdelse af Lisbet Nielsens kæreste - den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen.

 

Han havde udvist en mistænkelig adfærd og var tidligere dømt for at have kvalt kærester. Som 16-årig kvalte han i skinsyge den kun 15-årige Birthe Simonsen i den vestjysk by Kibæk. Det var tilbage i 1983. Otte år senere kvalte han den 21-årige Vivian Nielsen i Herning.

Bjarne Østergaard Madsen var også mistænkt for drabsforsøg på to andre kvinder. Han blev i forbindelse med retssagen diagnosticeret som skizofren og dømt til psykiatrisk behandling.

Selvmord i arresten
Før retssagen om drabet på Lisbet Nielsen ønskede han ikke at udtale sig. En time før det planlagte grundlovsforhør begik Bjarne Østergaard Madsen selvmord i arresten i Aarhus, og politiet fik derfor aldrig hans forklaring.

I forbindelse med kortlægningen af hans færden før og efter Lisbet Nielsens forsvinden nåede politiet frem til, at han havde kørt rundt i sin bil øst for Rønde på Djursland.

Bestræbelserne på at finde kvindens lig har derfor især koncentreret sig om netop det skovområde.