Politi i aktion på Christiania: Nogen har skudt i Pusher Street

Københavns Politi og Task Force Pusher Street har onsdag morgen været i aktion på Christiania

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En ukendt gerningsmand har tirsdag mellem 15 og 16 afgivet skud mod en bod i Pusher Street på Christiania.

Det fortæller lederen af politiets Christiania-gruppe - den såkaldte Task Force Pusher Street - Dannie Rise til Ekstra Bladet.

Københavns Politi og Task Force Pusher Street har haft et antal betjente i aktion her til morgen, hvor man har sikret sig en række tekniske spor.

- Vi har fundet et anslagsmærke fra et projektil i en af boderne, siger Dannie Rise til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har projektilet sat sig fast i væggen i den bygning, der af christianitter også kendes som vaskeriet.

Christianitter mistænker to unge
Ekstra Bladet har talt med en beboer på Christiania, der på grund af sagens specielle omstændigheder ikke ønsker sit navn gengivet i avisen. Men Ekstra Bladet kender identiteten på den pågældende, som har sin daglige gang i Pusher Street.

- Der kom to unge mænd ind i gaden og stillede sig op foran en bod. De sagde ikke noget, men stod bare og kiggede. Da der så var en, der råbte 'hvad laver I her', så reagerede den ene ved at tage en pistol frem og skyde, siger beboeren til Ekstra Bladet.

Ingen blev ramt af skuddet.

Københavns Politi har onsdag morgen ind til klokken ni arbejdet i Pusher Street med at sikre spor. Dannie Rise bekræfter beboerens udlægning af sagen.

- Det har vi også hørt fra forskellige kilder, og det er nu en del af vores efterforskning. Men om det også er sådan, det helt præcist er foregået, ved vi ikke med sikkerhed endnu, siger Dannie Rise.

Skød to gange
Beboeren fra Christiania fortæller videre til Ekstra Bladet, at de to mistænkte mænd, der af vidner anslås til at være i tyverne, siden løb væk fra stedet. Og nogle christianitter satte siden efter dem.

- Og så vendte den ene sig om og skød igen. Kuglen gik gennem gaden, siger beboeren til Ekstra Bladet.

Dannie Rise har ikke kunnet bekræfte, at der er blevet skudt to gange.

- Vi har kun kunnet konstatere, at der er afgivet et enkelt skud, siger han.

Det er uklart, hvordan de to unge mennesker har forladt Christiania. Vidner har til politiet forklaret lidt forskelligt, hvor nogle hævder, at de skulle være gået ind i en bus, mens andre har givet udtryk for, at en bil har holdt og ventet, som har kørt dem væk.

Efterlyser vidner
Politiet vil gerne have henvendelser fra folk, der måtte have set noget mistænkeligt enten på Christiania eller i området omkring i tidsrummet mellem klokken 14 og 16 tirsdag.

- Vi har ingen forestilling om, hvem det kan være. Hvis omkringboende har set folk løbe ud fra Christiania eller mistænkelig adfærd i øvrigt, må de gerne henvende sig, siger Dannie Rise.

Ifølge Københavns Politi får skudepisoden ikke politiet til at intensivere patruljeringen på Christiania eller ligefrem at sende bevogtningspersonale til stedet, sådan som man ellers har set andre steder, hvor bandekriminelle har afgivet skud.

- Vi er i forvejen meget opmærksomme på, hvad der sker derude. Og jeg ved godt, hvordan christianitterne vil reagere, hvis vi fandt på at gøre noget af det samme derude, siger Dannie Rise, som dog samtidig understreger, at politiets opgave i den konkrete sag også er at beskytte lokalbefolkningen på stedet.

Ingen er ifølge Københavns Politi kommet til skade under skyderiet.