Politi i skudveksling: Mand kørt væk i ambulance

Den Uafhængige Politiklagemyndighed fortæller fredag aften til Ekstra Bladet, at Københavns Vestegns Politi har været i skudveksling med en mand på Hvidovrevej ved Sønderkærskolen i Hvidovre

Politi i skudveksling: Mand kørt væk i ambulance

Se optagelser fra området her. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som er sat i verden til at efterforske mulige forbrydelser begået af politiet, bekræfter sent fredag aften over for Ekstra Bladet, at Københavns Vestegns Politi klokken 22.30 har været impliceret i en skudveksling med en mand på Hvidovrevej ud for Sønderkærskolen i Hvidovre.

- Vi fik en underretning klokken cirka 22.30 her til aften fra Københavns Vestegns Politi om, at der kort forinden var en skudepisode på Hvidovrevej. En person blev råbt an, men stoppede ikke. Politiet afgav varselsskud. Den pågældende skød herefter, hvorefter politiet skød igen og ramte ham, siger Cecilie Revsbech, der er chefkonsulent i Den Uafhængige Politiklagemyndighed til Ekstra Bladet.

Manden er tilsyneladende ikke kommet alvorligt til skade, men er efterfølgende blevet lagt i håndjern, inden han blev kørt væk i ambulance.

Cecilie Revsbech kan lige nu ikke fortælle yderligere om mandens tilstand.

Ingen betjente eller andre mennesker skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninger være blevet ramt af skuddene, selv om flere vidner til episoden fortæller Ekstra Bladet, at 6-8 projektiler fløj gennem luften.

Politi har ingen kommentarer
Klokken 22.38 bekræftede også vagtchef Brian Holm fra Vestegnens Politi, at politiet var på stedet for at undersøge, om der skulle være afgivet skud.

- Mere kan jeg ikke sige lige nu, sagde Brian Holm på det tidspunkt til Ekstra Bladet.

Senere valgte Brian Holm at henvise til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Ekstra Bladet har hurtigt fået flere tip om skudepisoden fra naboer og vidner til den påståede episode. Politiet skulle på kort tid have afspærret et større område på Hvidovrevej lige ud for skolen.

- Der er nogen, der har skudt efter politiet, og politiet har skudt tilbage mod dem, siger Brian Christensen, der bor tæt ved.

Politiet ønsker ikke at fortælle noget om, hvad der er sket, men henviser i stedet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Foto: Kenneth Meyer
Politiet ønsker ikke at fortælle noget om, hvad der er sket, men henviser i stedet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Foto: Kenneth Meyer

Han mener, at der i alt er afgivet 6-8 skud.

- Og der fløj projektiler forbi os, mens vi stod her, fortsætter Brian Christensen.

Skød op i luften
Hans udlægning af sagen deles af flere andre vidner, som Ekstra Bladet har været i dialog med.

- En mand står og blafrer med en pistol. Politiet var ankommet på det tidspunkt, så også politiet har trukket deres våben. Så skyder manden op i luften. Og så sender politiet hunden efter ham. Og så skyder han igen, og politiet besvarer ilden, siger et andet vidne, som Ekstra Bladet har talt med.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed kan endnu ikke helt præcist bekræfte, at det også er sådan, det er foregået.

Vidner fortæller til Ekstra Bladet, at manden siden falder om. Og to betjente kaster sig over ham. Manden bliver lagt om på maven og bliver iført håndjern.

Der er ifølge vidner på stedet otte patruljevogne, en indsatsleder og en ambulance, som er ankommet til Hvidovrevej. Ambulancen er klokken 22.50 kørt fra stedet.

- Manden er ikke død, men jeg har ikke yderligere oplysninger om hans tilstand, siger Cecilie Revsbech, som også fortæller, at klagemyndigheden har iværksat en efterforskning.