Politi: Klovnemand har ikke gjort noget ulovligt

Nordsjællands Politi afviser at sætte større efterforskning i gang, efter at to piger fra Nordstjerneskolen i Helsinge onsdag følte sig udsat for en børnelokker

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Klovnemanden fra Helsinge får foreløbig lov til at være i fred.

Det fortæller pressekoordinator hos Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Den mystiske mand har ellers opskræmt en gruppe forældre til børn på Nordstjerneskolen i den nordsjællandske by. Især forældrene til to piger på 10 og 11 år frygter, at manden igen skal dukke op i byen og omkring skolen med sin klovnedukke på armen.

- Det er vigtigt at understrege, at ud fra de oplysninger, vi har nu, er der ikke sket noget som helst ulovligt. Hvis det havde været tilfældet, så havde vi naturligvis reageret med det samme, siger Henrik Suhr til Ekstra Bladet.

Det var onsdag morgen, at to piger uafhængigt af hinanden fortalte til deres skolelærer, at de var blevet mødt af en mystisk mand på vej til skole. Manden havde henvendt sig til dem på forskellige tidspunkter ved et fodgængerfelt, og han bar rundt på en klovnedukke. Han skulle angiveligt have forsøgt at få børnene til at følge med sig, og det havde pigerne afvist.

- Pigerne har gjort det helt rigtige. De er fortsat til skolen. Og skolen har også gjort det helt rigtige. Man har henvendt sig til politiet for at høre, hvordan man skulle forholde sig, siger Henrik Suhr.

To piger på 10 og 11 år har onsdag morgen uafhængigt af hinanden fortalt deres skolelærer på Nordstjerneskolen i Helsinge, at de er blevet forsøgt lokket med sig af en mand, der bar rundt på en klovnedukke på armen. (Foto: Googlemaps) Krimi Mand med klovnedukke lokkede piger på vej til skole

Opfordrer forældre til at snakke med børn
Nordsjællands Politi har i første omgang bedt skolen om at orientere forældrene om, hvad der er sket. Også for at få undersøgt, om andre piger end de to har oplevet noget tilsvarende. Når skolen har skabt sig et overblik, kan det tænkes, at den vil politianmelde episoderne. Og først når der er en egentlig politianmeldelse, vil politiet tage yderligere skridt til at undersøge, hvad der er sket.

- Vi vil gerne have, at forældrene tager en god snak med deres børn. Også fordi børn kan være meget fantasifulde. Det er forældrene, der har det bedste forhold til deres børn, og det er derfor også dem, der i første omgang bør tage en snak med dem, forklarer Henrik Suhr og fortsætter:

- Folk må ikke få den opfattelse, at vi ikke vil tage sagen alvorligt. Vi registrerer alle henvendelser. Men foreløbig har vi alene fået en henvendelse fra en forælder og har været i dialog med skolen. Der skal altså en egentlig anmeldelse til, før vi tager næste skridt.

Forældre er mest bekymrede
Nordstjerneskolens bestyrelsesformand Caroline Louise Svendsen bekræfter hændelsen. Hun er selv mor til to piger i de implicerede klasser på mellemtrinnet og forklarer, at skolebestyrelsen og ledelsen endnu ikke har haft lejlighed til at mødes og diskutere, hvordan man håndterer situationen bedst muligt. Derfor vil hun alene forholde sig til, hvordan hun har reageret som mor.

- Selvølgelig tager vi det alvorligt. Jeg har talt med mine piger på vej til skole i dag. Da jeg sagde 'I ved godt, at I aldrig skal gå med nogen', så svarede de 'neeej, det ved vi da godt, mor'. Det er selvfølgelig forældrene og ikke børnene, der er mest bekymrede. Og det skyldes naturligvis, at vi kender konsekvenserne af en gammeldags børnelokker. Det gør børnene jo ikke. De tager det meget mere afslappet. VI skal passe på, at vi ikke gør børnene unødvendigt utrygge, siger skolebestyrelses-formanden.