Politi kulegraves: Skræk-dansker kunne være stoppet i 2014

63-årige Peter Frederiksen, der lige nu sidder sigtet for at have skåret kønsorganerne af 21 kvinder i Sydafrika, kunne være blevet stoppet i februar 2014. Nu skal det lokale politis indsats kulegraves

Skrækdanskeren boede i huset her, hvor han også skamferede de mange kvinder (Foto: Anthon Unger/Redigering: Maria Haargaard)
Følg Krimi

BLOEMFONTEIN, SYDAFRIKA (Ekstra Bladet): Netop nu sidder 63-årige Peter Frederiksen fængslet i den sydafrikanske by Bloemfontein, hvor han er sigtet for at have bedøvet 21 kvinder, hvorefter han med kirurgisk udstyr har skåret dele af deres kønsorganer af og efterfølgende gemt dem i sin fryser.

Torsdag blev danskeren anholdt, og billedemateriale fundet på Peter Frederiksens adresse peger på, at overgrebene har stået på siden 2010.

Overgrebene, danskeren er sigtet for, kunne dog have været stoppet langt tidligere.

Det fortæller efterforsker Lynda Steyn fra det lokale politi i Bloemfontein til Ekstra Bladet.

- Efter anholdelsen af den 63-årige dansker viser det sig, at konen tilbage i februar 2014 anmeldte ham for samme type overgreb, som han nu er sigtet for, siger hun til Ekstra Bladet.

Kender du den sigtede eller til sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst).

Naboer om dansker i Sydafrika: Mange udenlandske kvinder besøgte ham

Blandt ofrene
Danske Peter Frederiksens 28-årige kone er da også blandt de ofre, hvis kønsdele politiet torsdag beslaglagde fra den 63-årige danskers fryser.

- Vi beklager naturligvis fejlen og vil nu sætte en undersøgelse i gang. Men det bliver svært, for vi har ingen præcise datoer eller navne på de betjente, der modtog anmeldelsen, fortæller oberst Kymafoyone til Ekstra Bladet.

Politi: Skrækdansker bedøvede kvinder, før han skamferede dem

- Er det ikke bare en dårlig undskyldning for at forsøge at dække over jeres egne betjentes fejl?

- Naturligvis ikke. Der vil blive sat eksterne efterforskere på, og så regner vi med, at de ansvarlige bliver fundet, forklarer han til Ekstra Bladet.

Politiet mangler fortsat at finde de resterende 20 kvinder, hvis kønsdele blev fundet i danskerens fryser. Derfor er en intensiv jagt nu gået ind på at finde ofrene, har politiet tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

I retten i dag

I løbet af i dag skal danskeren ankomme til byens retsbygning, men det er stadig usikkert, præcis hvornår den 63-årige dansker vil blive stillet for en dommer. Det afhænger af en række andre sager, oplyser oberst Kymafoyone fra det lokale politi til Ekstra Bladet.

I retten vil politiet fremlægge en række af de beviser, man siden torsdag har indsamlet fra danskerens hus i udkanten af byen, hvor han ind til i torsdags boede sammen med sin fire-årige søn.

Beviserne skal danne grundlag for at forlænge fængslingen.

- Vi vil forsøge at få ham fængslet i yderligere syv dage. Vi mangler fortsat at finde 20 af de 21 kvindelige ofre, der har fået skåret deres kønsdele af, siger oberst Kymafoyone fra det lokale politi til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet er til stede før, under og efter dagens retsmøde og vil dagen igennem rapportere direkte fra Bloemfontein, Sydafrika.

Kender du den sigtede eller til sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst).

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter