Politi leder efter gerningsmænd: Molotovcocktails kastet mod Tyrkiets ambassade

Københavns Politi efterforsker her til morgen natligt angreb mod den tyrkiske ambassade i København

Tyrkiets ambassade har natten til mandag været ramt af molotovcocktails. Foto: Mathias Øgendal
Tyrkiets ambassade har natten til mandag været ramt af molotovcocktails. Foto: Mathias Øgendal

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Københavns Politi er mandag morgen massivt til stede ved Tyrkiets ambassade på Rosbækvej pi Hellerup, efter at ukendte gerningsmænd før klokken 2.54 har kastet flere brandbomber i form af molotovcocktails mod ambassadens bygning.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Moll, til Ekstra Bladet.

- Vi modtog klokken 2.54 en anmeldelse og har siden efterforsket sagen. Vi søger flere ukendte gerningsmænd. Der er ikke noget signalement, siger Henrik Moll til Ekstra Bladet.

Ingen er kommet til skade ved angrebet, oplyser Henrik Moll. Men der er sket mindre skade på bygningen. Politiet oplyser, at man leder efter mindst to personer.

Der var en patruljevogn i nærheden, og her så betjentene mindst to personer løbe fra gerningsstedet i retning mod Svanemøllen Station. Betjentene valgte at koncentrere sig om at slukke branden. Derfor nåede gerningsmændene at løbe fra stedet.

Efterforskningen har gjort, at politiet har fundet anledning til at afsøge banelegemet ved Svanemøllen Station. Derfor er DSB blevet bedt om at indstille togdriften mellem Østerport og Hellerup.

- Vi går dernede, og det vil vi nok gøre nogle timer endnu, siger Henrik Moll klokken 5 til Ekstra Bladet.

Tidligt mandag morgen oplyser DSB, at der igen er åbnet for togtrafikken mellem Hellerup og Østerport Station. Der vil dog være færre tog og længere rejsetid frem til cirka 7.30.

Efterforskningsleder Torben Madsen siger til DR, at politiet tror, der er fire gerningsmænd.

Politifolk har hele natten været i gang med at indsamle tekniske spor i og omkring ambassaden. Torben Madsen fortæller, at der er sikret flere beviser. Blandt andet stykker fra flaskerne, som blev brugt.