Politi og dykkere på jagt efter mystisk genstand i Damhussøen

Politiets afdeling for organiseret kriminalitet leder efter bevismateriale fra en to år gammel kriminalsag

Dykkere har dagen igennem afsøgt Damhussøen i jagten på bevismateriale - angiveligt fra en to år gammel sag. Foto og video: Kenneth Meyer

En eller flere genstande i Damhussøen nær København kan føre til en ny efterforskning, hvis politiets dykkere får dem bjærget.

Dagen igennem har to af militærets dykkere med assistance fra Københavns Politi været i vandet med metaldetektorer for at søge efter genstanden eller genstandene, der er omgærdet af en vis mystik - politiet vil nemlig ikke ud med, hvad det er, de leder efter.

- Vi holder for os selv, hvad vi leder efter derude, og jeg kan heller ikke fortælle, om vi har fundet noget endnu eller ej, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Den hårdt kvæstede mand faldt ned gennem dette tag og ramte et hårdt underlag. (Foto: Ekstra Bladet) Krimi Hårdt kvæstet: Faldt seks meter ned

Ekstra Bladet erfarer, at det mulige bevismateriale stammer fra en sag fra 2013, men det er uvist, hvilken karakter sagen har.

Det kan derfor være alt fra våben til penge eller noget helt tredje - kun politiet ved det.

Det er politiets afdeling for organiseret kriminalitet, der leder eftersøgningen i Damhussøen, hvorfor sagen må formodes at have en vis alvor.

(grafik) Krimi 71-årig udsat for blodigt overfald i sit hjem

Dykkerne er gået i vandet fra Peter Bangs Vej og har sat bøjer op i den 46 hektar store sø, der ligger i området mellem Rødovre og Vanløse i udkanten af København.

Ekstra Bladets fotograf beretter fra stedet, at politiet ikke gjorde nogen fund i den tid, han iagttog afsøgningen.

1 af 3 Foto: Kenneth Meyer
2 af 3 Foto: Kenneth Meyer
3 af 3 Foto: Kenneth Meyer