Politi og Skat kradser bødegæld ind

Henter ubetalt bødegæld ind ved kontroller, ransagninger og visitationer

Følg Krimi

I en forsøgsperiode løbende de sidste seks måneders tid har politiet og Skat samarbejdet om at indhente ubetalt bødegæld hos personer, der ikke frivilligt har betalt, hvad de skyldte det offentelige.

Det skriver justitsministeriet i en pressemeddelelse.

'Det har resulteret i knap 1 mio. kr. på et halvt år. Ordningen er et af Bandepakkens initiativer, og aftalepartierne har i dag besluttet at udbrede samarbejdet mellem politiet og Skat til resten af landet.

Initiativet skal styrke politiets muligheder for at gribe ind over for lovovertrædere, som ignorerer bødestraffe og nægter at betale eller smider netop udstedte bøder væk i politiets påsyn. Fyns Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi politikredse har derfor kørt en forsøgsordning sammen med Skat for at sætte ind på området,' lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

På baggrund af resultatet har aftalepartierne bag Bandepakke III i dag besluttet at brede ordningen ud til resten af landet.

Politiet forventer, at ordningen er bredt ud i hele landet omkring den 1. maj. Forsøgsordningen er et initiativerne fra Bandepakken, som udmønter et af Respektpakkens initiativer.

I pressemeddelelsen beskrives det, at pengene blandt andet hentes, når politiet gennemfører almindelige kontroller, ransagninger og visitationer. Og i den forbindelse støder på større pengebeløb og værdier.

'Så har politiet via SKAT undersøgt om disse personer har gæld til det offentlige. Er dette tilfældet, har politiet foretaget beslaglæggelse af dele af værdierne. Indsatsen har været rettet mod lovovertrædere, herunder rocker- og bandemedlemmer, som i forvejen er kendt af politiet, og som har en dokumenteret gæld til det offentlige.

Indsatsen har ført til beslaglæggelse af i alt 586.398 kr. samt mindre beløb i euro og amerikanske dollars gennem 48 episoder i perioden fra 1. marts 2017 til 31. august 2017.  Eksempelvis stoppede Østjyllands Politi en mand, som skyldte 187.000 kr. Her slaglagde de værdier fra ham for 109.000 kr.', lyder det det i pressemeddelelsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter