Politi om hidsig biljagt: Betjent måtte springe for sit liv

En 38-årig mand er anholdt efter 20 minutters biljagt gennem Esbjerg

En betjent måtte ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi springe for sit liv, da en nu sigtet 38-årig mand forsøgte at slippe gennem en vejspærring i en rundkørsel ved Krogsgårdsvej/Tjæreborgvej mellem Esbjerg og Ribe. (Googlemaps)
En betjent måtte ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi springe for sit liv, da en nu sigtet 38-årig mand forsøgte at slippe gennem en vejspærring i en rundkørsel ved Krogsgårdsvej/Tjæreborgvej mellem Esbjerg og Ribe. (Googlemaps)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 38-årig mand fra Esbjerg er onsdag aften blevet anholdt og sigtet for at udsætte en betjent for livsfare, efter at han tidligere tirsdag efter politiets opfattelse var chauffør af den sorte Ford Altea Van, som politiet jagtede i mere end 20 minutter i og omkring Esbjerg.

Det fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholt, til Ekstra Bladet.

Manden er blevet sigtet for at overtræde straffelovens §252, der taler om at udsætte andre menneskers liv eller førlighed for fare.

- På et tidspunkt er manden på vej mod en afspærring, som en patrulje har sat op i rundkørslen Krogsgårdsvej/Tjæreborgvej. Ved afspærringen vælger manden at køre direkte mod betjenten, som må springe for at undgå at blive påkørt. Han havde kurs direkte mod ham. Der var kun de to muligheder. Enten at springe for at undgå at blive påkørt eller at blive påkørt, siger Erik Lindholt.

Politiet trak sig
Manden lykkedes i første omgang med at slippe væk fra politiet, simpelthen fordi politiet valgte at trække sig på grund af fare for sig selv og helt uskyldige mennesker, men efterforskningen førte til, at man senere kunne anholde manden, der også er ejer af bilen.

Ud over sigtelsen for at overtræde straffeloven er manden også sigtet for en stribe færdselslov-overtrædelser. Blandt andet at køre bil, selv om han har fået frakendt kørekortet.

Manden nægter sig skyldig, og politiets jurister vil i løbet af torsdag formiddag vurdere, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsængsling.

Biljagten begyndte klokken 14.35, da en patruljevogn i Stormgade i Esbjerg spottede den sorte bil, og betjentene besluttede at vinke chaufføren ind til siden. Det nægtede chaufføren tilsyneladende, og i stedet kørte han væk i høj fart, hvorefter biljagten var en realitet.

- Der starter en længere eftersættelse i gader i Esbjerg og omegn. Der var flere involverede patruljebiler involveret, forklarer vagtchefen.

Kørte mod færdselsretning
En af patruljerne blev som før omtalt bedt om at lave en afspærring i rundkørslen, som ligger på hovedvejen mellem Esbjerg og Ribe.

Manden lykkedes imidlertid med at komme forbi afspærringen, hvorefter jagten fortsatte tilbage mod Esbjerg. Efter kort tid valgte politiet imidlertid at trække sig.

- Manden var fuldstændig ligeglad med alt og alle. På et tidspunkt kørte han 800 meter i den forkerte vejbane, så helt uskyldige trafikanter måtte svinge ind til siden for at undgå at blive ramt af ham, siger Erik Lindholt.

Det er politiets opfattelse, at manden kørte så vildt, fordi han ikke ville afsløres i at køre bil, selv om han havde fået frakendt sit kørekort i en periode.

- Selv for os, der er vant til den slags, var det en voldsom oplevelse, forklarer vagtchefen.

Ingen kom til skade
Hverken betjenten eller andre trafikanter i og omkring Esbjerg er ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi kommet til skade under biljagten.

Den 38-årige blev anholdt klokken 17.23. Det er nu politiet, der skal bevise, at det rent faktisk også var den 38-årige, der sad bag rattet i bilen, og ikke en anden. Ifølge vagtchefen har politiet materiale i sagen, som efter politiets opfattelse skulle sandsynliggøre, at det er den 38-årige, der var chauffør.