Politi om kunsttyve: Vi skal søge internationalt

Politiet vurderer, at tyveriet på Glyptoteket er professionelt og organiseret, og eftersøger nu de mistænkte.

Foto: Politiet
Foto: Politiet

Se alle efterlysningsbillederne herover.

Selvom sagen om tyveriet af en værdifuld buste fra Glyptoteket først nu er blevet kendt for offentligheden, så har politiet været i fuld gang med sagen, siden tyveriet skete den 16. juli og vurderer, at de skyldige skal findes uden for landets grænser.

Det siger politikommissær Ove Randrup fra Tyveri- og Røveriafdelingen hos Københavns Politi til Ritzau.

- Jeg tror vi skal søge internationalt, så vi har aktiveret vores internationale samarbejdspartnere Interpol og Europol, efterlyst busten og personerne fra overvågningen.

- Det er ikke et almindeligt butikstyveri. Det er ikke drengestreger. Det er professionelt og organiseret, og så ved vi jo, der er et internationalt marked for kunst, siger Randrup.

De to mistænkte var på besøg på museet en uges tid inden tyveriet. Formodentligt for at forberede tyveriet, og politikommissæren mener, at det er på det første besøg, at alarmen bliver frakoblet busten.

- Da tyvene vender tilbage for at udføre tyveriet, kan vi på overvågningen se, at de afventer, at salen bliver tom, putter busten ned i en medbragt pose, lægger posen ned i en taske og så forlader stedet stille og roligt, fortæller Randrup.

Det var en kostbar bronzebuste med titlen "Manden med den brækkede næse" af billedhuggeren Auguste Rodin, der blev stjålet fra Glyptoteket.

De to mænd efterlyses nu af Københavns Politi.

Ifølge politiet er den ene mand lys i huden, østeuropæisk af udseende, har kort, mellemblond hår og en vigende hage.

Den anden er ligeledes lys i huden med østeuropæisk udseende. Han er almindelig af bygning og er hulkindet. Han er 170 til 175 centimeter høj og har kort, mørkt hår.