Politi om personpåkørsel: Tyder på et tragisk uheld

Politiet arbejder fortsat på at fastsætte identiteten på to personer, hvoraf en blev ramt af tog

En mand blev ramt og dræbt af et tog, mens en anden mand blev kvæstet her onsdag morgen. (Foto: Linda Johansen)
En mand blev ramt og dræbt af et tog, mens en anden mand blev kvæstet her onsdag morgen. (Foto: Linda Johansen)

Onsdag morgen blev togtrafikken fra Københavns Hovedbanegård mod Københavns Lufthavn og Sverige indstillet, efter at to personer omkring klokken 06.18 havde befundet sig på skinnerne, så den ene blev dræbt af toget.

Togtrafik til Københavns Lufthavn indstillet efter påkørsel

Påkørslen skete på banelegemet ved togtunnelen nær Sjællandsbroen, hvor den ene mand blev påkørt og afgik ved døden, mens den anden undgik påkørsel men alligevel kom til skade, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet arbejder på at fastlægge identiteten på de to mænd, men det tyder på, at der er tale om udenlandske statsborgere.

Ifølge Københavns Politi tyder det ikke på, at der er tale om en bevidst handling fra de to mænds side.

- Vi betragter dette som et tragisk uheld men undersøger nu de nærmere omstændigheder, siger indsatsleder Amir Rashid, der er politikommissær ved Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

Afhører tilskadekommen
Politiet skal nu forsøge at fastlægge de nærmere omstændigheder bag påkørslen og hvorfor de to mænd befandt sig på skinnerne.

- Vi er kørt ud på hospitalet og prøver at få en forklaring fra den person, der er kommet til skade, siger Michael Poulsen, vagtchef ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Påkørslen betød, at der i to timer ikke kørte tog mellem hovedbanegården og lufthavnen, men omkring 8.20 begyndte togene at køre igen. Signalproblemer har dog efterfølgende betydet, at der ikke kører tog mellem Malmø og lufthavnen, hvorfor der i stedet er blevet indsat togbusser.

Påkørslen skete under et døgn efter, at en 48-årig kvinde tirsdag aften mistede livet i Gråsten.

48-årig kvinde dræbt af tog

Her blev kvinden ramt af et tog, efter at hun angiveligt var gået uden om en jernbanebom. Også her betragtede politiet dødsfaldet som et uheld.