Politi om Ulstrup-tragedie: Efterforskes som drab

Årsagen til, at hel familie - et ægtepar med fire børn på 3-16 år - er fundet døde, kendes endnu ikke

Politiets umiddelbare vurdering er, at faderen stod bag tragedien i Ulstrup. Video: Ernst van Norde/Karsten Gøttler

Knap et døgn efter, at Østjyllands Politi gjorde det uhyggelige fund af seks døde personer i en parcelhusvilla i den lille by Ulstrup i Favrskov Kommune, står det nu klart, at sagen efterforskes som en regulær drabssag.

Politiet meldte i går kun meget sparsomt ud om fundet af de to voksne og fire børn, der blev fundet på adressen Amstrup Bakker. Kun at der var tale om et 'mistænkeligt fund'. Siden middag og det meste af aftenen mandag arbejdede politi og teknikere på stedet under opsatte telte foran huset.

Her til morgen slår politiet nu fast, at sagen efterforskes som en drabssag.

'Vi kan endnu ikke med sikkerhed sige, hvad der er sket i huset, det skal den videre efterforskning og resultatet af obduktionerne hjælpe med at give svar på. Vi efterforsker sagen som en drabssag, og vi er i fuld gang med at klarlægge de nærmere omstændigheder', skriver de i en netop offentliggjort pressemeddelelse.

'Gerningsstedsundersøgelserne fortsætter her til morgen, og de afdøde vil blive obduceret i løbet af dagen. Der er tale om en ganske omfattende efterforskning, og der vil formentlig gå nogle dage, før vi kan give et endeligt svar på, hvad der er sket i huset', lyder det fra politiet.

De døde formodes dog at være identiske med huset seks beboere.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der på adressen registreret et ægtepar, en mand i 40'erne, en hustru, og deres fire børn - to piger på 6 og 16 år og to drenge på 3 og 11 år.

Seks døde fundet i villa: Det ved vi om tragedien
Chok efter ligfund: Kommune står klar med krisehjælp

Sportskammerater i sorg
Seks døde: Retsmedicinere arbejder i flere timer endnu Ekstra Bladet erfarer, at familien var en aktiv del af det lokale liv i Ulstrup, hvor mindst to af børnene gik på Ulstrup Skole og desuden var aktive i den lokale sportshal.

Både Ulstrup Skole og Ulstruphallen udtrykte i går forfærdelse og sorg over fundet af de døde i det lille landsbysamfund, der kun rummer 2000 indbyggere.

Elever og naboer viser deres sorg i Ulstrup. (Video: Ernst van Norde)

- Det er så tragisk. Jeg kan bare sige, at alle er berørt. De er kommet meget i hallen, lød det fra halinspektør Dines Boye.

Hallen lå af samme årsag også ekstraordinært stille hen i aftes, hvor også dele af klubbens fodboldtræning for de mindreårige blev aflyst.

Seks døde: Retsmedicinere arbejder i flere timer endnu
Efter seks er fundet døde: Fodboldtræning aflyst i Ulstrup   Naboer om dødsfald: Alle vinduer måtte åbnes

Skolen dybt berørte
- Vi er dybt berørte over, hvad der er sket, og vi sender vores medfølelse til de pårørende. I morgen tidlig (tirsdag, red.) er vi klar i dagtilbud og på skolen med omsorg og støtte til kammeraterne, skrev også skoleleder Arne Rasmussen i første omgang i et opslag på skolens hjemmeside. Opslaget blev senere i aftes dog fjernet igen.

Østjyllands Politi har ud over pressemeddelelsen ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Naboer om dødsfald: Alle vinduer måtte åbnes
Seks personer fundet døde i hus