Annonce:
Annonce:

Politi om vold mod 11-årig: Stop selvtægt og deling af video

En 14-årig dreng er mistænkt for vold mod 11-årig. På nettet udloves dusør for at finde dem, der optog det

Annonce:
Følg Krimi

Fyns Politi advarer mod 'heksejagt og selvtægt', efter at der på Facebook er udlovet dusører til dem, der kan finde frem til de personer, som står bag et overfald, som blev filmet og delt på nettet.

Det voldelige overfald gik ud over en 11-årig dreng fra Munkebo-egnen.

Tirsdag er en 14-årig dreng blevet anholdt for overfaldet. Da han er under den kriminelle lavalder, bliver han overgivet til de sociale myndigheder.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har endnu ikke fundet frem til den eller de personer, der filmede overfaldet og lagde det ud på nettet.

- Vi må på det skarpeste opfordre til, at man omgående stopper den ulovlige deling af videoen, siger politikommissær Ulrik Lorentzen i meddelelsen.

- Det er helt urimeligt over for offeret, der i forvejen er i en traumatisk situation, som risikerer at blive forstærket, når alle pludselig kan se med, og ved, hvem der er tale om.

Annonce:

På Facebook er der udlovet dusører, hvis nogen kan skaffe adresser, telefonnumre eller andet, der kan føre til gerningsmændene.

- Vi opfordrer til at stoppe heksejagt og selvtægt i forhold til gerningsmand eller gerningsmænd i sagen, siger Ulrik Lorentzen.

- Vi ved også, at i hvert fald en af de formodede gerningsmænd har modtaget henvendelse og trusler, der vurderes omfattet af straffeloven. Det skal stoppes nu, og vi gør opmærksom på, at det også er strafbart.

Da offeret for volden er meget ung, frygter politiet, at der også er børn under den kriminelle lavalder, som er med til at dele videoen. Derfor opfordrer politiet forældre til at følge med i, hvad deres børn foretager sig på sociale medier.

- Forældre har et ansvar her for at være med til at sikre, den ikke bliver delt – og at den bliver slettet, hvis det er sket, siger Ulrik Lorentzen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: