Politi omringede Mjølnerparken: Har anholdt otte personer

Københavns Politi lavede i nat en aktion mod formodede bandemedlemmer. Otte personer er anholdt på stedet

Følg Krimi

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 til alm. takst

Københavns Politi lavede i nat en større aktion mod formodede bandemedlemmer i Mjølnerparken.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

'Københavns Politi omringede i nat Mjølnerparken og gennemførte en planlagt aktion mod formodede bandemedlemmer. Under aktionen fandt man i en hæk en skarpladt pistol og en kniv,' står der i pressemeddelelsen.

Syv personer i nærheden af Mjølnerparken blev anholdt og taget med på stationen. Her har politiet taget DNA-prøver og fingeraftryk.

- Vi har lavet en række undersøgelser, og umiddelbart efter blev de syv personer løsladt igen. Tiden vil så vise, om de kan knyttes til de genstande, som er fundet i hækken, siger Lars Karlsen, fungerende leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Kørte betjent ned
Yderligere er en person blevet anholdt i forbindelse med aktionen. Der er tale om en mand, der prøvede at stikke af på knallert.

Under flugten kørte han ind i en politibetjent, der blev ramt på knæet. Han formåede dog alligevel at standse gerningsmanden.

- Betjenten er efterfølgende blevet kørt til skadestuetjek, men der ikke tale om noget alvorligt. Det samme blev gerningsmanden, som blev kørt til tjek for politihundebid, siger l Lars Karlsen og forsætter:

- Gerningsmanden er her til morgen blevet fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold mod tjenestemand, brugstyveri, narkokørsel og en række færdselsforseelser. Han er blevet varetægtsfængslet i 11 dage, siger han.

Han fortæller desuden, at aktionen i nat var koordineret.

- Vi ønsker at sende et signal til bandemedlemmer og ikke mindst unge mænd der måske går og overvejer at blive mere tilknyttet til disse voldelige grupperinger, at det har konsekvenser. Det bliver ikke den sidste aktion, for vi vil ikke have, at disse grupperinger, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+