Politi rykkede ud: Elev havde våben med i skole

Politiet tog ingen chancer, da de fik melding om, at en elev måske havde et rigtigt våben med i skole

En elev fik politiet til at rykke ud, fordi han havde taget en softgun med i skole. Foto: EUC Sjælland
En elev fik politiet til at rykke ud, fordi han havde taget en softgun med i skole. Foto: EUC Sjælland

Politiet rykkede her til formiddag omkring kl. 10.30 ud til erhvervsskolen EUC Sjælland i Næstved, fordi en elev havde taget et våben med i skole.

Det viser sig dog hurtigt, at der ikke var tale om et skarpt våben.

- Det er en softgun, han har haft med. Det er selvfølgelig ikke et rigtigt skydevåben, men det ser til forveksling ud som et rigtigt skydevåben, og det er selvfølgelig ikke særligt klogt at slæbe sådan noget med i skole, siger vagtchefen hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, Anders Mikkelsen, til Ekstra Bladet.

Eleven og nogle kammerater fordrev tilsyneladende tiden med at skyde til måls efter dåser på en parkeringsplads på skolen.

- Det har selvfølgelig afstedkommet, at der bliver ringet til politiet, og i disse tider tager man sådan noget rimeligt alvorligt. Man kan hurtigt begynde at tænke, at der er optræk til skoleskyderi. Men der er ikke nogen, der har truet eller ringet og sagt, at 'nu vil vi gøre noget'. Det var ren ubetænksomhed, siger vagtchefen.

Satte beredskabsplan i værk

Politiet har skrevet en sag for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forhold til eleven og et par andre unge mænd, fordi det ikke er tilladt at stå og skyde ude på offentlig område. Derudover har de konfiskeret geværet.

Uddannelsesdirektør på EUC Sjælland, David Jensen, siger, at de har en klar beredskabsplan i sådanne situationer.

- Det første vi gjorde, og det skal man jo, var at tilkalde politiet. Og de har været her og haft en snak med den unge mand. Det er selvfølgelig ikke særligt hensigtsmæssigt at tage noget med i skole, der ligner et rigtigt gevær, og det tror jeg aldrig, at han gør igen, siger han og fortsætter:

- Hvis det ligner et gevær, så er det jo nok til, at nogen kan føle sig truet, hvis de tror, at det er et rigtigt gevær. Så det er en and, men på den anden side alvorligt nok, fordi den slags misforståelser kan også godt blive opfattet forkert.

Uddannelsesstedet vil nu bruge lejligheden til at evaluere, om deres beredskabsplan virker, som den skal. Derudover har de lagt en besked ud på intranettet, hvor de forklarer sagens sammenhæng, ligesom uddannelsesdirektøren i dag vil gå rundt for at tjekke, om der er nogen, der er utrygge efter episoden.