Politi sigter 22-årig: Kørte bevidst ind i motionscyklister

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt 22-årig bilist, som mandag aften efter politiets opfattelse valgte at trække ind i en flok motionscyklister, som han var ved at overhale

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224@eb.dk

En 22-årig mand er mandag aften blevet anholdt, efter at han efter politiets opfattelse er kørt ind i en gruppe motionscyklister på Vildbjergvej ved Gødstrup tæt på Herning.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til Ekstra Bladet.

Flere cyklister måtte efterfølgende til tjek på hospitalet. Heldigvis er ingen kommet alvorligt til skade.

- En har flækket et øjenbryn, nogle briller er gået i stykker, og så er der nogle kosmetiske skader på cykler og den slags, siger vagtchefen videre.

Det var klokken 18.50, at gruppen af motionscyklister kørte på Vildbjergvej. På stedet er der dobbelt optrukne spærrelinjer. En hvid varevogn af mærket Peugeot nærmede sig gruppen bagfra.

- Vi har fået beskrevet, at bilisten starter med at dytte helt vildt. Og cyklisterne trækker derefter så langt ind til højre, som det er muligt. Så vælger han at overhale. Og da han er midtvejs forbi flokken, drejer han skarpt ind i flokken. Det beskrives som om, at det sker bevidst. Her vælter den første, hvorefter tre-fire cyklister yderligere ryger med i faldet, siger Jens Claumarch til Ekstra Bladet.

Den 22-årige valgte at fortsætte kørslen uden at standse, og kort efter var han derfor væk.

Siden ankom en kvindelig bilist, som tændte havariblinket på sin bil. Det viste sig, at hun har truffet den hvide varevogn inde i Herning, hvor hun så, at bilen kørte over for rødt lys. Hun nåede at aflæse bilens nummerplade og kunne derfor give politiet oplysningerne.

- Så sender vi en anden patrulje ud, og de møder faktisk varebilen længere mod vest. Bilen bliver standset, og det viser sig, at føreren ikke har noget kørekort, siger vagtchefen.

Da betjentene også mistænker manden for at være spiritus- og narkopåvirket, blev han anholdt og kørt til politistationen.

En afhøring af manden har imidlertid endnu ikke kastet det store af sig.

- Han vil ikke rigtig snakke med os, siger Jens Claumarch.

Der var to mænd til stede i varevognen. Den ene lod imidlertid til at sove, har flere af motionscyklisterne fortalt. Det gjorde manden også, da politiet spottede varebilen senere. Det er derfor politiets opfattelse, at det er den samme chauffør, som kørte ind i motionscyklisterne, som sad bag rattet, da bilen blev standset.

Den 22-årige er blevet sigtet for en lang række færdselsovertrædelser. Blandt andet for at køre over for rødt. Ved at overhale for dobbelte spærrelinjer. Ved at have kørt bil, selv om førerretten var frakendt. Og for spiritus- og narkokørsel.

Men manden er også sigtet for at køre fra et færdselsuheld. Politiets jurister skal vurdere, om manden også ender med at blive sigtet for bevidst eller forsætlig påkørsel.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.