Annonce:
Annonce:

Politi søger vidner til drabssag

Sydøstjyllands Politi varetægtsfængsler endnu en anholdt i kølvandet på drabs- og gidselsagen i Vejle og efterlyser flere vidner

Politiet ledte efter gerningsvåbnet i Vejle Å efter knivdrabet.
Annonce:
Følg Krimi

Endnu en brik til det, der for Sydøstjyllands Politi har vist sig at være lidt af et puslespil, kunne lægges på plads, da en 18-årig mand tirsdag eftermiddag meldte sig selv.

Han mistænkes for at have deltaget i en timelang og grusomt voldelig mishandling og frihedsberøvelse af en jævnaldrende mand lørdag formiddag, som få timer efter voldsorgiet blev anholdt og sigtet for knivdrabet på en 19-årig mand natten til lørdag.

Efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen bekræftede mandag over for Ekstra Bladet, at drabssagen og sagen om vold, trusler og frihedsberøvelse mod den formodede gerningsmand til knivdrabet har direkte forbindelse til hinanden.

Knivdrabet på den 19-årige mand har i sagens natur chokeret mange Vejle-borgere, hvoraf flere har lagt vejen forbi gerningsstedet med blomster og hilsner. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Knivdrabet på den 19-årige mand har i sagens natur chokeret mange Vejle-borgere, hvoraf flere har lagt vejen forbi gerningsstedet med blomster og hilsner. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Annonce:

I relation til sagen om vold, trusler og frihedsberøvelse blev en 18-årig mand fra Vejle onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Han sigtes for frihedsberøvelse af den 18-årige mand, som er mistænkt for at have begået drabet på den 19-årige mand.

Den 18-årige meldte sig selv hos Sydøstjyllands Politi i Vejle tirsdag omkring klokken 15.40. En 21-årig mand er allerede blevet sigtet og varetægtsfængslet for at have deltaget i frihedsberøvelsen.

Ingen grund til utryghed
Af hensyn til den efterforskning, der fortsat er i gang, kan Sydøstjyllands Politi ikke endnu dele yderligere oplysninger med offentligheden. Det er dog fortsat politiets opfattelse, at der ikke er grund til, at den almindelige borger i Vejle skal være utryg som følge af hændelserne.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse onsdag.

Her opfordrer politiet til, at alle, der befandt sig i centrum af Vejle natten til lørdag, tænker grundigt over, om de så eller hørte noget, der kan relateres til drabssagen.

Annonce:

Det er særligt vidner, der har været til stede og kan have set noget i området omkring Volmers Plads, Nørretorv og Kalkbrænderivej i centrum af Vejle i tidsrummet fra fredag 28. maj klokken 23.30 til lørdag 29. maj klokken 01.30, der efterlyses af Sydøstjyllands Politi.

Hvis nogen har set eller hørt noget, skal de henvende sig til Sydøstjyllands Politi på telefonnummer 114.

Varetægtsfængslet i to uger
Den 18-årige senest anholdte blev varetægtsfængslet i to uger efter onsdagens grundlovsforhør.

Efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen siger til Ekstra Bladet, at den 'kun' to uger lange varetægtsfængsling hænger sammen med mistankegrundlaget.

- Desuden vurderes det ikke at tage så lang tid at undersøge, hvad vi skal undersøge om ham, tilføjer Jens Lyng Michelsen.

Både den drabssigtede og den første anholdte i sagen om grusom vold og frihedsberøvelse blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kort om drabs- og gidselsag

Tre unge mænd - to på 18 og en på 21 år - er indtil videre varetægtsfængslet i de to sager, som ifølge Sydøstjyllands Politi har direkte forbindelse til hinanden.

Søndag middag blev den ene 18-årige fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for med 'adskillige knivstik' at have dræbt en 19-årig mand i centrum af Vejle natten til lørdag. Den drabssigtede mødte op i Retten i Horsens iført hospitalstøj. Han havde en hætte over hovedet, der angiveligt skulle lukke et sår, hævninger og sår i ansigtet, gik med krykker og havde dårlig hørelse. Han nægter sig skyldig i drabssigtelsen.

Et par timer senere søndag blev en 21-årig mand ligeledes fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Han sigtes for i forening med to andre at have frihedsberøvet den drabssigtede lørdag formiddag i tidsrummet mellem klokken 9.07 og 10.05 og for på to adresser i Vejle og Jelling at have udøvet grusom vold mod den 18-årige drabssigtede. Det skete blandt andet ved at bore en pind ind i øre og anus og ved at begrave hans ansigt i mudder, så han ikke kunne trække vejret. Den 21-årige nægter sig skyldig i sigtelsen, der handler om grov vold, trusler og frihedsberøvelse.

Tirsdag eftermiddag meldte en anden 18-årig mand sig på politistationen i Vejle. Han blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, og han sigtes for i forening med den 21-årige at have taget den jævnaldrende drabssigtede som gidsel i en time lørdag formiddag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er yderligere to mænd mistænkt for at have deltaget i volden og frihedsberøvelsen mod den 18-årige drabssigtede, men de er stadig på fri fod.

 

 

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: