Politi tæt på at fange gerningsmand til vildt skyderi

26-årig mand på operationsbordet efter skyderi tæt på politistationen i Roskilde - kuglerne fløj nærmest ind på politistationen, fortæller vagtchef

Se video fra politiets arbejde her (Video: Kenneth Meyer)

Det er tidligt fredag morgen ikke lykkedes politiet at pågribe den person, som affyrede flere skud mod en 26-årig mand tæt på politistationen i Roskilde torsdag aften.

- Vi arbejder hårdt på at fange gerningsmanden og vi har rigtig gode spor at gå efter, siger vagtchef Michael Vindslev fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Vagtchefen vil dog ikke oplyse, om politiet ligefrem jager en konkret person.

- Vi har en god fornemmelse af, at vi nok skal få løbet gerningsmændene op. Der var omkring 10-15 vidner til skyderiet, så vi har fået nogle gode beskrivelser af bilen, siger han.

Ramt i arme og ben
Det 26-årige offer blev ramt af flere skud i arme og ben og blev omgående kørt på hospitalet efter drive-by-skyderiet. Samtidig rykkede en større politistyrke ud.

- Manden er uden for livsfare og vi håber, at vi snart kan afhøre ham. Han har været på operationsbordet og derfor har vi endnu ikke kunnet tale med ham, oplyser vagtchefen.

Vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvor mange skud, der blev affyret.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Ekstra Bladet har fået flere tip om, at der skulle være brugt en maskinpistol under dramaet.

- Det er der dog ikke noget der tyder på, siger Michael Vindslev.

Vær ikke bange
Motivet til skyderiet er fortsat uklart. Politiet mener ikke, at der direkte er tale om et opgør mellem to bande-grupperinger.

- Derimod kan der måske være tale om en udløber af, at nogen skylder nogen noget. Men det efterforsker vi altsammen.

Den 26-årige mand, der blev fældet af skuddene, kom gående på fortorvet, da en bil rullede op og en person i den skød løs.

- Kuglerne fløj jo nærmest ind på politistationen. Det var meget ubehageligt. Men umiddelbart mener jeg, at folk i Roskilde ikke behøver at være bange. Vi rykkede talstærkt ud og vi lever jo generelt i et trygt land.

Der er heller ikke noget i denne sag, der tyder på, at der er noget større under opsejling, siger vagtchef Michael Vindslev.

Politiet ønsker ikke at fortælle, om den 26-årige er kendt for tidligere forhold.