Annonce:
Annonce:

Politi til Vejle-borgere: Vær ikke bekymret

Endnu en mand blev onsdag varetægtsfængslet i sag om grusom vold og frihedsberøvelse af 18-årig mand, som sigtes for at have dræbt 19-årig mand med 'adskillige knivstik'

Politiet ledte efter gerningsvåbnet i Vejle Å efter knivdrabet.
Annonce:
Følg Krimi

Selvom Sydøstjyllands Politi de seneste dage har været meget synlige i bybilledet i Vejle, så skal borgerne ikke være bange eller bekymret. Heller ikke selvom byen i den forgangne weekend indrammede to uhyggelige hændelser om knivdrab og grusom vold og frihedsberøvelse.

- Det er to alvorlige forbrydelser og vel nogle af de værste af slagsen i længere tid i Vejle. Derfor har vi også været talstærkt til stede i centrum af byen, fordi vi har sat mange ressourcer ind i efterforskningen af de to sager, siger efterforskningsleder og vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Jens Lyng Michelsen, til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han tilføjer, at politiets synlighed ikke bør forveksles med, at byen er blevet et farligere sted, men med hans kollegers 'opsøgende arbejde' og forhør af beboere tæt på gerningsstedet for knivdrabet og det faktum, at drabssagen og volds- og gidselsagen kræver minutiøst efterforskningsarbejde.

Det har ikke skortet på blomster og hilsner til den knivdræbte Hassan Can Muhammed Bican Ahmed Incikli. Foto Tim Kildeborg Jensen
Det har ikke skortet på blomster og hilsner til den knivdræbte Hassan Can Muhammed Bican Ahmed Incikli. Foto Tim Kildeborg Jensen

Derfor efterlyser Sydøstjyllands Politi også flere vidner, der har befundet sig i centrum af Vejle i tidsrummet fra klokken 23.30 og en time frem natten mellem fredag og lørdag.

- Vi har heldigvis fået flere henvendelser fra vidner, men jeg kan ikke uddybe, hvad de går ud på, siger Jens Lyng Michelsen.

To mistænkte på fri fod
Sydøstjyllands Politi holder i det hele taget kortene tæt ind til kroppen omkring efterforskningen af de to sager, som ifølge Jens Lyng Michelsen har en direkte sammenhæng.

Annonce:

Således var informationerne også få, efter at en tredje person onsdag blev varetægtsfængslet i to uger efter at være fremstillet i lukket grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Der var tale om en 18-årig mand, som meldte sig selv til politiet tirsdag eftermiddag, og han sigtes ifølge Ekstra Bladets oplysninger for at have deltaget i sagen om grov vold, trusler og frihedsberøvelse.

Yderligere to mænd er mistænkt for at have deltaget i voldsorgiet mod den dræbte Hassan Can Muhammed Bican Ahmed Incikli.

Der er ifølge Vejle Amts Folkeblad tale om en navngiven, 22-årig vejlenser, som i forvejen er kendt hos politiet, og en ukendt fjerde medgerningsmand.

Grusom straffeaktion
De fire mænd, hvoraf de to altså stadig er på fri fod, har angiveligt villet hævne knivdrabet på Hassan, som ifølge Sydøstjyllands Politi blev stukket flere gange i en passage nær Nørretorv og Kalkbrænderivej i centrum af Vejle.

Politiets omfattende undersøgelser omfatter også som her at lede efter gerningsvåbnet. Foto Local Eyes
Politiets omfattende undersøgelser omfatter også som her at lede efter gerningsvåbnet. Foto Local Eyes

Annonce:

Den én time lange straffeaktion lørdag formiddag mod den nu drabssigtede omfattede flere slag og spark i ansigtet og på kroppen. De fire gerningsmænd borede ifølge politiets sigtelse en pind i øre og anus, forsøgte at afbrænde offerets øjenlåg, begravede hans ansigt i mudder, så han ikke kunne trække vejret og truede ham ved blandt andet at råbe 'vi gennemtæsker dig, du skal dø i dag'.

Vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen vil ikke udtale sig yderligere om relationerne mellem de i alt seks implicerede i de to sager.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kort om drabs- og gidselsag

Tre unge mænd - to på 18 og en på 21 år - er indtil videre varetægtsfængslet i de to sager, som ifølge Sydøstjyllands Politi har direkte forbindelse til hinanden.

Søndag middag blev den ene 18-årige fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for med 'adskillige knivstik' at have dræbt en 19-årig mand i centrum af Vejle natten til lørdag. Den drabssigtede mødte op i Retten i Horsens iført hospitalstøj. Han havde en hætte over hovedet, der angiveligt skulle lukke et sår, hævninger og sår i ansigtet, gik med krykker og havde dårlig hørelse. Han nægter sig skyldig i drabssigtelsen.

Et par timer senere søndag blev en 21-årig mand ligeledes fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Han sigtes for i forening med to andre at have frihedsberøvet den drabssigtede lørdag formiddag i tidsrummet mellem klokken 9.07 og 10.05 og for på to adresser i Vejle og Jelling at have udøvet grusom vold mod den 18-årige drabssigtede. Det skete blandt andet ved at bore en pind ind i øre og anus og ved at begrave hans ansigt i mudder, så han ikke kunne trække vejret. Den 21-årige nægter sig skyldig i sigtelsen, der handler om grov vold, trusler og frihedsberøvelse.

Tirsdag eftermiddag meldte en anden 18-årig mand sig på politistationen i Vejle. Han blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, og han sigtes for i forening med den 21-årige at have taget den jævnaldrende drabssigtede som gidsel i en time lørdag formiddag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er yderligere to mænd mistænkt for at have deltaget i volden og frihedsberøvelsen mod den 18-årige drabssigtede, men de er stadig på fri fod.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: