Annonce:
Annonce:

Politi trak sig fra muslimsk bålfest: 'Politiet burde have brugt magt'

Dansk Folkepartis udlændingeordfører vil kræve redegørelse fra både politiet og fra justitsministeren, efter at en gruppe muslimer fik lov til at brænde bål af i Gribskov trods afbrændingsforbud

Martin Henriksen forstår ikke politiets forklaring om, at en konfrontation med muslimske familier var uhensigtsmæssig. Foto: Stine Tidsvilde
Martin Henriksen forstår ikke politiets forklaring om, at en konfrontation med muslimske familier var uhensigtsmæssig. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Krimi

Det går ikke, at politi og brandvæsen har valgt at trække sig på grund af optræk til ballade, efter at flere muslimske familier lørdag har holdt bålfest i Gribskov i Nordsjælland.

Det mener udlændingeordfører hos Dansk Folkeparti, Martin Henriksen.

Politiet burde i stedet have brugt magt til at få familierne til at forstå nødvendigheden af, at bålene på stedet skulle slukkes, mener ordføreren.

Også selv om politiets undskyldning er, at der var kvinder og børn til stede under den muslimske højtid eid, som blev fejret på stedet.

Annonce:

- Jeg har stor respekt for dansk politi, men det her holder ikke, ligesom det heller ikke holder, når politiet trækker sig fra ghetto-områder, fordi der er nogen, der kaster med sten eller hvad, det nu er. Politiet skal i langt højere grad sætte hårdt mod hårdt, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Cirka 30 muslimer fejrede lørdag eid i Gribskov med opstillede telte og bål. Foto: Ekstra Bladet
Cirka 30 muslimer fejrede lørdag eid i Gribskov med opstillede telte og bål. Foto: Ekstra Bladet

Borgere anmeldte bålene
Ekstra Bladet fortalte tidligere lørdag, at cirka 30 mennesker holdt eidfest i Gribskov ud mod Gammel Frederiksborgvej ved Helsinge. Her havde deltagerne slået telte op, og de havde tændt bål, mens de fejrede den muslimske højtid eid som afslutning på ramadanen.

Flere bekymrede borgere anmeldte til politiet, at deltagerne tændte bål, selv om der er afbrændingsforbud i området på grund af tørke. Da brandvæsenet ankom, kunne brandfolkene ikke komme til at slukke bålet. I stedet blev de mødt af nogle temmelig oprørte festdeltagere.

Siden blev politiet tilkaldt af brandvæsenet, fortalte vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi tidligere på dagen.

Annonce:

- Som jeg har fået det refereret, var flere temmelig ophidsede. Vi vurderede, at det var bedre at trække os, fordi vi ikke ønskede en konfrontation med de mennesker. Der var både kvinder og børn til stede, siger Dan Houtved til Ekstra Bladet.

Muslimer tænder bål i skov under eidfest: Politi måtte trække sig

Indsatsleder var uenig
Houtved fortalte videre, at de muslimske familier havde fået tilsagn fra den lokale skovfoged til at holde fest på stedet. Skovfogeden havde også - ifølge politiet - givet deltagerne lov til at benytte bålpladserne på stedet.

Og selv om brandvæsenets indsatsleder var uenig i den beslutning og krævede bålet slukket alligevel, så valgte politiet altså at trække sig, da flere på stedet ifølge vidner begyndte at kaste med grene.

De muslimske familier kunne altså fortsætte festen - nu med accept af bålafbrænding fra politiet.

Annonce:

- Skulle vi alligevel vælge at følge brandvæsenets opfordring, så ville det have krævet en konfrontation, som vi altså vurderede ikke var hensigtsmæssig, sagde politiets vagtchef Dan Houtved tidligere lørdag til Ekstra Bladet.

'Rystende at politiet trak sig'
Martin Henriksen er ligeglad med, at den lokale skovfoged havde givet lov.

- Det er muligt, at der er en skovfoged, som oprindeligt har givet dem lov. Men hvis brandvæsen og politi efterfølgende siger, at det var en fejl, så er det sådan, det er, siger Martin Henriksen.

Udlændingeordføreren kalder det 'rystende', at politiet trak sig.

- Jeg klandrer ikke de enkelte betjente. Jeg klandrer politiledelsen og den politiske ledelse, siger udlændingeordføreren.

Han vil nu kræve en redegørelse efter forløbet fra både politiet og fra justitsministeren.

- Og så håber jeg, at politiet næste gang bruger de magtbeføjelser, som Folketinget har givet dem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: