Annonce:
Annonce:

Politi uddeler dusører til 11 heltemodige danskere

Politiet giver 11 danskere en dusør for ekstra godt arbejde

Annonce:
Følg Krimi

Københavns Politi udlover en dusør til 11 danske borgere, som har udvist en speciel heltemodig indsats.

Det skriver politiet i en pressemeddelselse.

Borgerne får hver især 1000 kroner i dusør den 1. februar på Københavns Politigård, blandt andet for at have udvist resolut heltemod i forbindelse med vandscooter-ulykken tilbage i maj 2017.

Heltene fra vandscooter-ulykken, hvor en vandscooter påsejlede en udlejningsbåd i Københavns Havn og tog livet af to unge amerikanske kvinder, er en mand på 40 år fra Vesterbro, en 29-årig mand fra Valby og en 31-årig fra Australien.

De får dusøren, fordi de ved ulykken hoppede over i den forulykkede båd og udøvede psykisk og fysisk førstehjælp og tilkaldte politiet.

Annonce:

Forfulgte gerningsmand
En 36-årig mand fra Nordhavn får også en dusør. Han viste resolut handlekraft som civil borger, da han i juli 2017 var vidne til et voldeligt overfald i Nordvest. En person blev forsøgt stukket ned med skruetrækker, og her handlede borgeren, da overfaldet var slut, da han valgte at forfølge gerningsmanden og ringe til politiet. Det var årsagen til, at de efterfølgende kunne pågribe ham.

Civil anholdelse
En 36-årig mand fra Herlev får en dusør, fordi han udførte en civil anholdelse af to tyve i november 2017 i metroen ved Kastrup Lufthavn. Manden fik efterfølgende kontakt med sine vagt-kolleger, der sammen sørgede for, at gerningsmanden blev tilbageholdt til politiet kom.

Dusør-overrækkelsen vil foregå torsdag eftermiddag den 1. februar på Politigården i København.

Det er generelt betjentene på gaden, som indstiller folk til en dusør efter en særlig heltemodig gerning. Herefter vurderer politiets juridiske sektion de indstillede og til sidst beslutter den øverste ledelse, hvem der vinder.

- Det er ikke fordi, vi opfordrer til, at folk laver civile anholdelser eller blander sig i slagsmål eller andre ting, hvor deres sikkerhed kommer i fare. Men det er klart, at vi gerne ser folk hjælpe andre i nød, siger Riad Tolba, pressemedarbejder fra Københavns Politi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: