Politiaktion mod LTF: Fire fængslet for overfald og pistol i tagrende

Endnu fire LTF´ere er sat bag tremmer i to sager om vold og våben. I juni sad 147 bandefolk og rockere i fængsel i København

Politiet anholdt fire LTF´ere efter et pistolfund og to af dem er fængslet. Ved samme lejlighed anholdt politiet to LTF´ere som var eftersøgt for vold. Foto: Ritzau/Scanpix
Politiet anholdt fire LTF´ere efter et pistolfund og to af dem er fængslet. Ved samme lejlighed anholdt politiet to LTF´ere som var eftersøgt for vold. Foto: Ritzau/Scanpix
Følg Krimi

147 bandemedlemmer og rockere sad varetægtsfængslet eller afsonede domme i juni for forbrydelser begået i Københavns politikreds, og nu kan politiet føje endnu fire til listen.

Under en aktion i tirsdags anholdt politiet seks unge mænd med relationer til banden Loyal to Familia (LTF), og fire af dem er nu varetægtsfængslet i to sager om grov vold og besiddelse af en skarpladt pistol. De sidste to er løsladt, men sigtet for våbenbesiddelse.

28. maj fandt politiet kl. 8.36 en skarpladt pistol med fire patroner, som var viklet ind i et viskestykke og skjult i en tagrende under et tag i en baggård i Holmbladsgade på Amager.

Overfald i nattelivet
Operativ Specialafdeling efterforskede pistolfundet, og tirsdag slog betjente til mod flere LTF-adresser. Fire blev anholdt for våbenbesiddelsen, og tilfældigt stødte betjentene ind i to andre LTF’ere, som var efterlyst for et groft overfald i Frederiksborggade i København 7. juli klokken 4.45. De blev også anholdt.

Dommervagten i København varetægtsfængslede de to voldssigtede LTF’ere, 20 og 21 år, for otte dage. De nægter sig skyldige. Ifølge sigtelsen overfaldt de sammen med en kendt og flere ukendte medgerningsmænd offeret med flere slag og spark i ansigtet og på kroppen og stak ham med et ukendt redskab, muligvis et stykke glas, så han fik et åbent sår ved munden.

Ifølge efterforskningsleder Knud Hvass var der tale om et overfald i nattelivet, som ikke direkte kan relateres til bandemiljøet.

Den 20-årige LTF’er blev for nylig frifundet i Københavns Byret i en sag om to ’puljevåben’, en maskinpistol og en pistol, som LTF opbevarede i et grønt område ved Rovsingsgade.

Ni LTF’ere blev tiltalt i våbensagen, men kun tre blev dømt for de to våben. De tre fik ni og otte års fængsel og en dom til behandling. Sagen er indstillet til anke af anklagemyndigheden.

Skjuler våben
Pistolen i tagrenden i Holmbladsgade førte i dommervagten til fængsling i 27 dage af to LTF’ere på 20 og 19 år, der også nægter. Den ældste sigtes også for besiddelse af 36 gram hash og lidt kokain, der blev fundet ved anholdelsen.

Politiet har tidligere set bandefolk gemme ’pulje-våben’ i nærområdet, så de er hurtige at få fat i, hvis de pludselig skal bruges. 

Bandemedlemmer vil nødig tages med et våben på sig, fordi det let kan koste fire-fem års fængsel, hvis der er en verserende konflikt mellem banderne.

Torben Svarrer, chef for Organiseret Kriminalitet, oplyser til Ekstra Bladet, at i juni sad 147 rockere og bandemedlemmer fængslet i Københavns politikreds. Det var både varetægtsfængslede og afsonere.

I juni havde Københavns Politi registreret 163 bandemedlemmer og 93 rockere i politikredsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?