Politianmeldt efter prædiken om jøde-drab: Nu svarer Imam igen

'Guds løfte vil blive indfriet, og vi kommer snart til Jerusalem for at fjerne den jødiske entitet', skriver imamen Mundhir Abdallah på sin Facebook-profil

Imam Mundhir Abdallah er kommet i modvind efter en prædike, der angiveligt opfordrer til drab på jøder. Han er nu politianmeldt af Det Jødiske Samfund. Foto: Youtube
Imam Mundhir Abdallah er kommet i modvind efter en prædike, der angiveligt opfordrer til drab på jøder. Han er nu politianmeldt af Det Jødiske Samfund. Foto: Youtube
Følg Krimi

Nørrebro-imamen Mundhir Abdallah er i denne uge kommet i stærkt modvind, efter en fredagsprædiken, hvor han angiveligt skulle opfordre til drab på jøder.

Prædikenen, som blev afholdt tilbage i marts i år i en moske på Heimdalsgade i det nordlige København, fik torsdag i denne uge Det Jødiske Samfund til at politianmelde imamen for opfordringer til drab og vold på jøder.

Siden har der været larmende stilhed fra den Københavnske Imam, men på sin facebookside tager han nu bladet fra munden i en række opslag, hvor han kritiserer både Intregrationsminister Inger Støjberg og Det Jødiske Samfund.

'Integrationsministeren i Danmark tager afstand, og personer fra det jødiske samfund agerer som vanlig - med opildning og løgne,' skriver imamen på sin profil.

Jødisk formand: Nørrebro-imam opfordrer til drab

'De brød sig ikke om min fredagsprædiken omkring kaldet til etablering af et islamisk kalifat, der vil befri Palæstina fra den jødiske entitet. Guds løfte vil blive indfriet, og vi kommer snart til Jerusalem for at fjerne den jødiske entitet,' står der blandt andet i et facebookopslag, hvor imamen har vedhæftet et billede af Inger Støjbergs facebook-reaktion på prædiken.

På opslaget tilkendegiver flere deres støtte og velsignelse til Imamen.

Slap nu af: Imamen læser jo bare nogle gamle tekster

Imamen kommenterer også, at han nu er blevet anmeldt til politiet i et opslag, hvor han kalder Israel for et militær-base for det vantro vesten.

'Vi har komplet tiltro til, at muslimernes svage tid vil ende og med guds tilladelse vil deres autoritet vende tilbage', står der blandt andet i opslaget på arabisk.

Kristeligt Dagblad bragte torsdag en oversættelse af fredagsprædikenen fra imam Mundhir Abdallah i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år.

Oversættelsen fra arabisk til engelsk er lavet for Det Jødiske Samfund af det uafhængige amerikanske institut Memri.

Ifølge oversættelsen, citerer imamen en antisemitisk hadith - et islamisk skriftsted - hvor der opfordres til drab på jøder.

Det Jødiske Samfund politianmelder imam efter prædiken

- Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem, lyder det blandt andet i den prædiken.

Indholdet har i ugens løb vakt politisk forargelse, hvor der på tværs af partierne på Christiansborg har lydt et håb om, at Imamen kan straffes ud fra den såkaldte 'Imamlov', som trådte i kraft sidste år.

Her kan man straffes med op til tre års fængsel, hvis man f.eks. opfordrer til drab på jøder.

Er det tilfældet er imam Mundhir Abdallah en af de første i Danmark, som bliver sigtet efter den nye lov. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller