Politibetjent dømt for at stjæle 2000 kroner fra død mand

En 43-årig betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udbad sig betænkningstid, inden han beslutter, om han vil modtage dommen

Betjente fra Rigspolitiets Rejsehold fandt de 2000 kroner hjemme hos politibetjenten. (Modelfoto: Nima Stock)
Betjente fra Rigspolitiets Rejsehold fandt de 2000 kroner hjemme hos politibetjenten. (Modelfoto: Nima Stock)

En 43-årig politimand fra Sjælland er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for at have stjålet 2000 kroner fra en død mands pung.

Det står klart, efter at manden mandag sad på anklagebænken ved retten i Nykøbing Falster.

Betjenten nægtede sig skyldig i anklagen og hævdede, at det var tankeløshed, der gjorde, at han var kommet til at tage pengene med sig hjem. Men dommer Henrik Linde mente noget andet. Blandt andet på baggrund af betjentens kollega, som vidnede mod ham.

- Betjenten blev dømt efter anklageskriftet. Spørgsmålet var, om han havde gjort det i tankeløshed eller med den hensigt at berige sig selv. Det sidste fandt retten bevist, siger Henrik Linde til Ekstra Bladet.

Den 43-årige udbad sig de sædvanlige 14 dages betænkningstid med henblik på at beslutte, om han vil anke sagen til en højere retsinstans.

Krimi Anklage: Politimand stjal 2000 kroner fra død mands pung

Fik ransaget sit hjem
Det var 11. september sidste år, at den 43-årige sammen med en kollega var ude på en helt almindelig opgave i Rødby på Lolland hos en mand, der var afgået ved døden. Her så betjenten tilsyneladende sit snit til at kigge i den afdødes pung.

Kollegaen fik mistanke til, at den 43-årige havde taget pengene. Og dagen efter fik Den Uafhængige Politiklagemyndighed kendskab til mistanken. Herfra kontaktede man Rigspolitiets Rejsehold, som anholdt betjenten og ransagede hans hjem. Det var hjemme hos betjenten selv, at Rejseholdet fandt pengene.

Det er uklart, om dommen får konsekvenser for den 43-åriges ansættelsesforhold hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har ingen kommentarer til den konkrete sag, men henviser i øvrigt til Rigspolitiet, da de sidder med bemyndigelsen til at afgøre disciplinærsager, siger ledelsessekretariatets kommunikationskonsulent Anne Dorte Hoppe Søe til Ekstra Bladet.

Hos Rigspolitiet vil man heller ikke konkret kommentere konsekvenserne for den pågældende betjent.

- Nu afventer vi lige den endelige dom, men generelt betragter vi sager om berigelseskriminalitet alvorligt. Det vil man også kunne se ud fra den årlige statistik, som vi udgiver. I udgangspunktet medfører den slags afskedigelse, siger kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, Thomas Kristensen, til Ekstra Bladet.