Politibetjente er i chok og får psykologhjælp

Københavns politiforening har afholdt to debriefinger for Københavns politibetjente og tilbyder psykologhjælp til berørte betjente

Her modtager den formodede gerningsmand førstehjælp efter at være blevet skudt af politiet under anholdelsen. OBS: Der er ingen lyd på videoen. Privatvideo
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Skudepisoden på Christiania har sendt chockbølger gennem Københavns Politi. Københavns Politiforening kaldte allerede i nat flere kollegaer på arbejde til at håndtere de berørte kollegaer.

I nat blev to betjente ramt af skud på Christiania, den ene i hovedet og den anden i benet.

- Vi sidder herinde for at kunne tage os af de betjente, der har været indblandet i episoden på Christiania, og så har vi kontakt til forældre, søskende og venner til de to skudramte politibetjente, siger tillidsmand i Københavns Politi og bestyrelsesmedlem af Københavns Politiforening Finn Agerholm til Ekstra Bladet.

Allerede i nat ringede Københavns Politiforening flere tillidsmænd ind til at hjælpe med at snakke med kollegaer.

- Dem, der har været tæt på skyderiet, de får allerede psykologhjælp. Og ellers handler det om at få orienteret bekymrede kollegaer, siger Finn Agerholm.

- Det er en meget ubehagelig situation. Det er noget der rammer os allesammen. Det er et chock. Det kunne lige så godt have været en selv, siger tillidsmanden fra Københavns Politi.

I løbet af dagene har mange kollegaer henvendt sig til Københavns Politiforening for at få en status på de sårede kollegaer og venner. Samtidig kan Finn Agerholm oplyse, at kollegaer fra andre politikredse også ringer for at høre til situationen.

Artiklen forsætter under billedet

Politiet har i løbet af mindre end 12 timer holdt tre pressemøder om de voldsomme hændelser på Christiania og i Kastrup. Foto: Mogens Flindt
Politiet har i løbet af mindre end 12 timer holdt tre pressemøder om de voldsomme hændelser på Christiania og i Kastrup. Foto: Mogens Flindt

To debriefinger
Københavns Politi valgte allerede tidligt i morges at afholde en af to debriefinger for betjentene. Tilstede var alle de betjente, der har været involveret i skudepisoden på Christiania.

- Vi har fået en debriefing tidligere, hvor politiets krisepsykologer var tilstede. Det er vigtigt, at vi får mulighed for at få bearbejdet alt det der er sket, siger Finn Agerholm.

Den anden debriefing havde en karakter end den første og her var der flere betjente tilstede.

- Det var en taktisk debriefing. Den kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke kan oplyse om taktiske sager i politiet, siger Finn Agerholm.

De to sårede
De to betjente stoppede onsdag aften ved 23-tiden den formodede gerningsmand på cykel ved Fredens Ark på Christiania. Her trak den formode gerningsmand en pistol og skød og sårede de to politifolk under en rutineopgave.

Mistænkt blev taget med dagens omsætning - og så skød han

- Det er formanden for Københavns Politiforening, der har stået for kontakten til familierne og orienteret dem, som vi løbende har fået oplysning, siger Finn Agerholm.

Politibetjenten, der blev ramt i hovedet, er i en kritisk tilstand, oplyste Københavns Politi på et pressemøde klokken 12.00 på Politigården.

Den anden politibetjent blev ramt i benet.

- Betjenten der blev ramt i benet er ved bevidsthed og ved godt mod, men han er stadigvæk indlagt, siger Finn Agerholm.

Et af de senere tids mest kendte skyderi mod politiet fandt sted ved Krudttønden og Københavns Synagoe, der blev to politibetjente såret og sikkerhedsvagten Dan Uzan blev dræbt.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.