Politichef advarer: Hurtig terror-redegørelse vil være upræcis

200 politifolk er i gang med skudattentaterne i København, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg

En stor buket af politikere gav onsdag udtryk for, at de ønsker en redegørelse af forløbet under terroranslaget mod København 14. og 15. februar, men det advarer Rigspolitiet imod.

- Der vil være en betydelig risiko for, at en meget hurtig redegørelse senere vil vise sig at være ufyldestgørende og upræcis, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg i en pressemeddelelse torsdag.

Politikere fra oppositionen i Folketinget har krævet en redegørelse inden tre uger.

Det er Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som står bag kravet. SF støttede i første omgang forslaget, men ifølge DR Nyheder trækker partiet torsdag i land med kravet.

- Jeg forstår også ønsket om, at denne afdækning gennemføres så hurtigt som muligt. Situationen er imidlertid den, at der stadig er en række uafklarede forhold i sagen, som vi efterforsker på fuld kraft, siger rigspolitichefen.

Hos Socialdemokraterne ryster man dog på hovedet over ønsket om en redegørelse indenfor tre uger. Retsordfører Trine Bramsen sagde onsdag til Ritzau, at terrorsagen er for alvorlig til, at "der går valgkamp i det".

Jens Henrik Højberg oplyser, at der i øjeblikket er tilknyttet op imod 200 efterforskere på de to skudattentater.

Han siger også, at politiet forventer, at man i løbet af et par måneder kan give et klarere billede af forløbet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein, der menes at stå bag skyderierne, døde tidligt søndag 15. februar efter en skudveksling med politiet ud for Svanevej 1 ved Nørrebro Station i København.