Politichef i chok over fartbøller i Padborg

Ikke kun på weekendens bilfestival i Padborg gik det stærkt. Også på vejene omkring blev der givet gas

I weekenden løb bilfestivalen "Danmarks hurtigste bil" af stablen i Padborg Park.

Og på baggrund af tal fra Syd- og Sønderjyllands Politi kan det vist hurtigt konkluderes, at det ikke alene var på racerbanen, at det gik stærkt, men også på vejene omkring parken.

Således førte politiets indsats på vejene omkring Padborg Park i weekenden til 172 sigtelser, heraf 16 betingede frakendelser og hastigheder over 200 kilometer i timen.

Det oplyser lederen af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, i en pressemeddelelse mandag.

- Jeg må indrømme, at jeg er en anelse chokeret, selv om jeg har set meget i min tid, siger han.

Ikke mindst motorcyklerne lå ifølge vicepolitiinspektøren langt over det acceptable - ofte med hastigheder på mere end 150 kilometer i timen og i enkelte tilfælde over 200 kilometer i timen.

Knud Reinholdt påpeger samtidig, at det endda er ude på veje, hvor der også færdes familier i weekenden.

Positivt var det til gengæld, at kun en enkelt knallertkører blev sigtet for spirituskørsel.

De 172 sigtelser fordelte sig på blandt andet 41 overtrædelser af hastighedsgrænsen på 130 kilometer i timen på motorvejen, 27 overtrædelser af hastighedsgrænsen på 110 kilometer i timen på motorvejen og 31 overtrædelser af hastighedsgrænsen på 80 kilometer i timen på landevej.

Derudover blev seks bilister sigtet for at køre for tæt, 12 for at tale i mobiltelefon, mens de kørte, og 15 for ikke at have sikkerhedssele på.

I et enkelt tilfælde havde føreren af bilen venstre ben hængende ud af sideruden hen over det udvendige sidespejl, hvilket ifølge politiet kan ende med en betinget frakendelse af kørekortet.