Annonce:
Annonce:

Politichef om rocker-udmelding: 'Ikke overrasket'

Satudarah afviser, at der er bandekonflikt - politiet vurderer, at grupperne har brugt våben

Hvis man gerne vil til møde i rockerklubben bliver man mødt af dette syn frem til 1. december. Her fra Satudarah hus i Haslev. Foto: Per Rasmussen
Hvis man gerne vil til møde i rockerklubben bliver man mødt af dette syn frem til 1. december. Her fra Satudarah hus i Haslev. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

Med oprettelsen af visitations-zoner i tre politikredse og opholdsforbud i to rocker-klubhuse fra i onsdags har politiet taget et massivt våben i brug mod en gryende rockerbandekonflikt.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i konfliktvurderingen fra Rigspolitiet. Her står blandt andet, at  det er NEC’s vurdering, at der aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem på den ene side Satudarah MC og NNV-Gruppen. Sidstnævnte har sit udspring på Nørrebro og i København Nordvest.

'Det er desuden NEC’s vurdering, at Satudarah MC og NNV-Gruppen som led i konflikten har anvendt skydevåben eller våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade, eller har begået brandstiftelse', står der.

 

Nummer 2400 er postnummer til København Nordvest oig 1422 er numrene N og V i alfabetet. Privatfoto
Nummer 2400 er postnummer til København Nordvest oig 1422 er numrene N og V i alfabetet. Privatfoto

Ikke desto mindre afviste Satudarah i går onsdag, at de var i konflikt.

Annonce:

- SMC Danmark vil gerne afkræfte, at vi skulle være en del af nogen bandekonflikt. Derfor er vi ligeledes meget uforstående over for politiets tiltag om lukning af vores klubhuse', lød det i en mail fra en talsmand.

Satudarah mener ikke, at de er i konflikt. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan
Satudarah mener ikke, at de er i konflikt. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan

En talsmand fra Satudarahs afdeling i Tingbjerg har torsdag henvendt sig med uddybende besked om, at der foreløbigt er indgået våbenhvile.

Udmeldingen bliver dog i dag mest af alt mødt med tavshed fra politiets side.

Det er politiet i København, på den Københavnske Vestegn og på Sydsjælland, der har oprettet visitationszoner og forbudt ophold i klubhuse.

Vicepolitiinspektør Brian Belling, Københavns Politi siger, at han ikke har nogen kommentar til Satudarahs udmelding og tilføjer:

- Vi holder os til vores egne observationer, og de danner baggrund for vores konfliktnotat.

I fredags i København blev der således affyret flere skud mod en gruppe personer, som opholdt sig ved en kiosk på Ruten i Tingbjerg. I tirsdags blev der skudt ved en kiosk på Bisiddervej i København Nordvest, har politiet oplyst i forbindelse med baggrunden for visitationszonerne.

Annonce:

Visitationszoner i København


Politiet  kan  oprette visitationszoner, hvor de, uden konkret mistanke, kan foretage stikprøvevisitationer af personer, af personers ejendele samt af biler, der befinder sig inden for zonen.

 

Visitationszonerne er gældende fra onsdag den 17. november 2021 kl. 18.00 til onsdag den 1. december 2021 kl. 18.00 i følgende geografisk afgrænsede områder:

Zone 1
Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Marbjergvej - Mørkhøjvej – grønt område langs kredsgrænsen - Hillerødmotorvejen - Ruten.Zone 2
Nørrebrogade – Jagtvej – Ågade – Bispeengbuen – Borups Allé – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade - Lyngbyvej – Nørre Allé – Sankt Hans Torv - Fælledvej til Nørrebrogade. På Vestegnen lyder der et 'ingen kommentarer' fra politigården i Albertslund om rockerklubbens konflikt-benægtelse.

Og på Sydsjælland vil politiinspektør Kim Kliver alene sige om Satudarahs udmelding.

- Det overrasker mig ikke.

- Hvorfor ikke?

- Jeg vil ikke kommentere det nærmere, svarer han.

Møde mellem bander

Noget peger dog på, at der har været mødeaktivitet i bande-kulissen. Ekstra Bladet har skrevet, at flere forskellige kilder med indsigt i miljøet uafhængigt af hinanden har fortalt, at der har været et møde omkring Svanemøllen i København, hvor repræsentanter fra både Satudarah og NNV var til stede. Det skete så sent som tirsdag aften.

Rockere har to huse

Annonce:

I Haslev på Sydsjælland har Satudarah MC West Area et tilholdssted. Politiets vurdering er, at der er en 'akut og betydelig risiko for, at personer med tilknytning til en bandegruppering fra Kbh. NV vil foretage angreb på adressen'. Det har haft betydning for politiets beslutning, at adressen ligger ud til en  gennemkørende vej i et bebygget område, hvor folk kører til foreningslokaler m.m, skriver politikredsen.

På den københavnske vestegn har rockerklubben et klubhus på Lyngager i Brøndby.  Men rockerne må altså ikke benytte husene foreløbigt frem til 1. december af frygt for angreb.

For hovedstadens vedkommende blev det, som tidligere kaldtes Tingbjerg-grupperingen, i sommer del af Satudarah. Dog er der ikke et egentligt klubhus i bydelen.

Store omkostninger

Et konfliktnotat fra politiet har i det hele taget store omkostninger for rockerbandemiljøet. Ikke alene på grund af forbuddet mod at bruge deres klubhuse, men også fordi et konfliktnotat kan have konsekvenser for bandefigurer i fængsel i forhold til udgange og prøveløsladelser.

Lyt til fjerde afsnit af Ekstra Bladets podcast om drabet på Maria From Jakobsen her eller i din foretrukne podcast-app:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: