Annonce:
Annonce:

Politichef på pressemøde: PET frygtede angreb

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov erkender, at målet for kæmpe politiaktion aldrig var en trussel mod sikkerhedssituationen i Danmark

Få et overblik over hele den landsdækkende politiaktion i dette sammenklip. Lørdag klokken 13.45 holdt Københavns Politi pressemøde hvor chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov fremlagde sagen. Se eller gense det hele længere nede (Foto / Redigering: Dansk Drone Netværk, Per Rasmussen, Henning Hjorth, Kenneth Meyer, Ole Steen / Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Krimi

- Vi har samarbejdet med PET, som frygtede, at folk var truet på livet i Danmark. Vi fik oplysninger om, at den efterlyste Volvo befandt sig på et sted, hvor folkene i den kunne udgøre en fare. Det var derfor, vi satte så stor en aktion i værk.

Det oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, Københavns Politi, på det pressemøde i eftermiddag, hvor politiets ledelse for første gang afslørede, hvorfor ordensmagten kørte en historisk omfattende menneskejagt i stilling i flere landsdele.

Pressemødet foregik på politigården i København.

Se eller gense hele pressemødet her (Video: Signe Skov)

Annonce:

- Vi føler os sikre på, at det køretøj med tre til fire personer i, ikke har relationer til den trussel, og deres færden har ikke noget med den sikkerhedssituation at gøre, som vi fik informationer om. Den sag vil jeg ikke sige mere om, fortalte chefpolitiinspektøren.

Mistænkelig adfærd
Jørgen Bergen Skov oplyste, at personerne i bilen er kendt i det kriminelle miljø. Han betegnede dem som 'verdens måske mest uheldige kriminelle'.

- De udviste en mistænkelig adfærd og stak af, da politiet henvendte sig direkte til dem, og derfor satte vi aktionen igang. Det skal vi gøre - ellers er vi ikke vores opgave voksen, sagde Jørgen Bergen Skov.

Han beklagede, hvis folk har følt sig utrygge, og har oplevet ulemper på grund af de lukninger og afspærringer, som menneskejagten kastede af sig.

- Nu har vi så stor sikkerhed i vores efterforskning, at vi kan skille de to sager ad. Men når vi modtager troværdige informationer, som relaterer sig til folks liv, så agerer vi på det, sagde Jørgen Bergen Skov.

Annonce:

Ingen grund til bekymring
Pressemødet lå i forlængelse af et stort pres fra store dele af den danske befolkning, som på de sociale medier og i landsdækkende medier som Ekstra Bladet har efterspurgt en ordentlig forklaring fra politiets side.

Især to spørgsmål har trængt sig på hos mange danskere:

Hvorfor var det nødvendigt, at sætte det særlige 'manhunt'-system i værk og stoppe tog-forbindelser og færger, lukke Øresundsbroen og Storbæltsbroen og reelt lamme Sjælland trafikalt og logistisk?

Hvorfor meldte politiet ud, at de tre personer i den efterlyste Volvo V90 med svensk indregistrering kunne være farlige kriminelle, og at folk under ingen omstændigheder skulle tage kontakt til dem, hvis de krydsede deres vej?

Samtidig meldte politiets ledelse ud, at danskerne ikke havde grund til at være bekymrede.

Annonce:

Jørgen Bergen Skov forklarede, at der aldrig var reel grund til at føle sig utryg. Han oplyser, at politiet ventede med at stå frem med en forklaring på det skete, fordi det var den tid, det tog at sikre sig, at personerne i den efterlyste bil ikke havde noget med den mulige sikkerhedsmæssige trussel at gøre.

Politichefen afviste på gentagne spørgsmål at komme nærmere ind på, hvad trussels-sagen bunder i.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: