Politichef: Vi øgede jøde-sikkerhed efter Paris-terror

Jøderne i Danmark har klaget over manglende beskyttelse fra politiet. Men sikkerheden er ifølge politiet øget

Formand for det jødiske samfund i Danmark, Dan Rosenberg, fortæller her om sikkerheden omkring synagogen.
Følg Krimi

Efter terrorangrebene i Paris i januar mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked, blev sikkerheden omkring jødiske interesser i Danmark øget. Det oplyser politiinspektør Peter Dahl til Ritzau.

Det jødiske samfund i Danmark har efter weekendens terrorangreb i København over for Jyllands-Posten beklaget sig over, at man ikke har oplevet en øget sikkerhed.

Kritikken kommer fra Det jødiske samfund i Danmarks formand, Dan Rosenberg Asmussen, som efter angrebene i Paris holdt møde med justitsminister Mette Frederiksen (S) om jødernes sikkerhedssituation i Danmark.

- Siden er der faktisk ikke sket noget. Der er ikke sket en ændring. Jeg har ikke nogen viden om, at der er sket en forhøjelse af sikkerhedsniveauet, siger han til avisen.

Hos Københavns Politi afviser Peter Dahl, der er leder af beredskabsafdelingen, dog, at politiet skulle have sovet i timen.

- Jeg kan bekræfte, at vi efter angrebene i Paris har øget sikkerheden omkring de jødiske interesser i Danmark, lyder det fra politiinspektøren, som ikke ønsker at komme detaljeret ind på, hvad den øgede indsats består i.

Peter Dahl vil ikke forholde sig til kritikken fra Dan Rosenberg Asmussen med den begrundelse, at han ikke kan kommentere andres subjektive oplevelse af politiets indsats.

Men politiinspektøren fortæller til Ritzau, at det øgede sikkerhedsniveau omkring de jødiske interesser ikke nødvendigvis har været af en karakter, som var umiddelbar synlig.

- Det er en indsats, som foregår på flere plan, men jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad den består i.

At Peter Dahl ikke går i detaljer med sikkerhedsindsatsen, er ikke usædvanligt. Politiet i Danmark oplyser i reglen aldrig operative detaljer, da det eventuelt vil kunne misbruges af personer med ondt i sinde.


I dette klip fortæller rabbiner Jair Melchior, at han ikke vil lade terroristerne vinde ved at være bange.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time