Ekstra Bladet kunne mandag afsløre, at et spørgsmål om indkvartering af flere hundrede betjente under Folkemødet på Bornholm har ført til en konflikt mellem Politiforbundet og Rigspolitiet.
Politiforbundet lufter på vegne af de menige politifolk stor bekymring for sikkerheden, fordi der er lagt op til, at betjentene skal spredes ud over øen. Kritikken går på, at det gør betjentene sårbare over for angreb fra eventuelle terrorister.
Konflikt før Folkemødet: Hvor skal politifolk bo
Så sent som mandag var der fortsatte forhandlinger om spørgsmålet, men Rigspolitiet afviser blankt kritikken og henviser til Bornholms politidirektør Peter Møller Nielsen for spørgsmål til sagen.
- Der er ingen problemer med indkvarteringen, den er på plads, ligesom hele bespisningen. Og der er ikke nogen, der kommer til at bo i telte, som det har været fremme, siger han til Ekstra Bladet.
Klippefort Bornholm: Massivt politiopbud til Folkemøde
Den bornholmske politidirektør er, ifølge Rigspolitiet, ansvarlig for sikkerhedsopbuddet til Folkemødet, men har er angiveligt ikke bekendt med kritikken fra Politiforbundet.
- Men er det ikke rigtigt, at der har været utilfredshed med planen for indkvartering?
- Jeg kender ikke den utilfredshed, som er blevet luftet, den er ikke rejst over for mig, heller ikke fra Politiforbundet. Når der ikke er nogle, der fortæller mig, at der er alvorlige problemer i forhold til indkvarteringen, så har jeg svært ved at forholde mig til det.
- Hvis du ikke har fået præsenteret kritikken, skyldes det så, at det er Rigspolitiet, der har det øverste ansvar for sikkerhedsoperationen, og ikke dig?
- Jeg kan ikke vide noget om forhandlinger mellem Rigspolitiet og Politiforbundet, for jeg er ikke en del af det forhandlingsforløb.
- Hvorfor ikke, hvis du er øverste ansvarlig for operationen?
- Det, jeg er ansvarlig for, er, at der er fundet indkvartering og bespisning til politifolkene, og det kan jeg stå 100 procent på mål for.
- Er det så korrekt, at politifolkene skal bo spredt ud over øen?
- Jeg vil ikke komme ind på, hvordan indkvarteringen er. Det er en del af vores operationelle plan.
- Det er jo det, kritikken går på - at man frygter for sikkerheden, når betjentene ikke er samlet?
- Vores vurdering er, at det sikkerhedsmæssigt er fuldt forsvarligt, siger Peter Møller Nielsen.
Politidirektør på Bornholm: Der kommer flere betjente
Af operationelle hensyn vil politiet heller ikke fortælle, hvor mange betjente, der sendes til Bornholm for at stå for sikkerheden.
Ekstra Bladet erfarer dog, at det skal dreje sig om mere end 500 betjente.
Årets folkemøde løber af stablen fra 11. juni og tre dage frem.
Det er det forhøjede trusselsbillede mod Danmark efter terrorangrebene i Paris og København tidligere i år, der kombineret med besøg fra blandt andet Geert Wilders og det højreorienterede græske parti Gyldent Daggry har fået politiet til at skrue voldsomt op for sikkerhedsopbuddet på Folkemødet.