Politidrab: New York betaler stor millionerstatning

Familien til 18-årige Ramarley Graham får en anseelig erstatning, efter han blev skudt og dræbt af politiet

Et stort antal borgere i New York demonstrerede i december for retfærdighed i sagen om drabet på Ramarley Graham. (Foto: AP)
Et stort antal borgere i New York demonstrerede i december for retfærdighed i sagen om drabet på Ramarley Graham. (Foto: AP)

New York City må til lommerne.

Det har byen måttet erkende tre år efter, at en politimand dræbte 18-årige Ramarley Graham, der var ubevæbnet.

Tilbage i februar 2012 blev teenageren skudt i sit hjem i bydelen Bronx. Narkobetjenten Richard Haste havde sammen med nogle kollegaer jagtet Graham ind i sit hjem, hvor de fangede ham på toilettet.

Her var han i færd med at skylle marijuana ud i toilettet, men Richard Haste troede, at den unge mand var bevæbnet, og skød ham derfor i brystet. Ramarley Graham døde på gulvet foran sin bedstemor og sin 6-årige lillebror.

Stor erstatning

Narkobetjenten blev oprindeligt tiltalt for manddrab, men senere valgte en jury at frafalde tiltalen.

Det faldt en hel del demonstrerende borgere for hjertet, og de Ramarley Grahams efterladte valgte i stedet at anlægge et civilt søgsmål mod byen.

Nu kan familien dog endelig ligge sagen bag sig, for fredag offentliggjorde New York beslutningen om at indgå et forlig.

Den amerikanske storby er gået med til at betale familien en erstatning på hele 25,7 millioner danske kroner.

- Efter at have snakket med interessenter - heriblandt NYPD (New York Police Department, red.) - er det blevet afgjort, at det er i byens bedste interesse at indgå et forlig, udtaler byens juridiske talsmand Nicholas Paolucci, der også kalder sagen for tragisk.