Politiet advarer mod falske sundhedsmedarbejdere

De seneste dage har politiet oplevet enkelte eksempler på svindlere, som foregiver at komme fra Sundhedsstyrelsen, for derved at skaffe sig adgang til specielt ældre borgeres hjem og værdigenstande

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet advarer mod svindlerne, der opererer ved at ringe på hos ældre borgere og siger, at de kommer fra Sundhedsstyrelsen, og at de er kommet for at rengøre deres hjem.

Det er i enkelte tilfælde lykkedes svindlerne at skaffe sig adgang til de ældre borgeres hjem og slippe afsted med værdigenstande og kontanter. I nogle af tilfældene har tyvene været iført mundbind og handsker.

Det oplyser Rigspolitiet til Ekstra Bladet.

- Der er tale om otte tilfælde, hvor nogle har udgivet sig for at være sundhedsmedarbejdere. Det er noget tricktyveri, der hænger sammen med den her covid-19 tid som vi befinder os i. Så vi opfordrer folk til at være mere årvågne i den her tid. Det er kun den sædvanlige hjemmepleje, der kommer og som de skal lukke ind, det siger Troels Jensen Kommunikationskonsulent hos Rigspolitiet Politiet.

Politiet forklarer ydermere at sundhedsstyrelsen ikke sender medarbejdere ud til private, og de understreger, at man ikke skal lukke fremmede ind i sit hjem.

Derudover opfordrer politiet også børn og børnebørn til ældre borgere til at advare dem mod risikoen for svindel, og at fortælle dem, at de ikke skal lukke fremmede ind.

Stigning i forsøg på hackerangreb: Udnytter folks frygt for coronavirus