Politiet advarer mod røg fra værkstedsbrand i Odense

Brændende bilværksted indeholder dæk og væsker og udvikler ubehagelig røg. Ilden opstod under svejsning

Et bilværksted på Selleshøjvænget i den sydlige del af Odense brød søndag formiddag i brand, og søndag eftermiddag er ilden endnu ikke slukket. Brandvæsnet arbejder stadig på stedet.

Værkstedet indeholder blandt andet dæk og forskellige væsker. Derfor advarer politiet borgere i området og bilister på motorvejen mod røgen fra den voldsomme brand.

Se mere video på localeyes.dk

Ilden opstod, da en medarbejder på værkstedet, der er specialiseret i såkaldte amerikanerbiler, var i gang med at svejse i bunden af en bil.

Under svejsningen gik der ild i noget Tectyl i et hulrum i bunden af bilen, oplyser vagtchef Kim Munksgaard, Fyns Politi. Tectyl er et olieholdigt produkt, som bruges til undervognsbehandling af biler.

Ilden bredte sig hurtigt, og branden har dagen igennem givet en meget kraftig røgudvikling.

- Røgen er ikke decideret giftig, men den kan godt være meget ubehagelig og potentielt sundhedsskadelig ved indånding, og derfor advarer vi imod den, sagde Kim Munksgaard tidligere søndag. Søndag eftermiddag gælder advarslen stadigvæk, understreger han.

Røgen breder sig i nordøstlig retning mod Hollufgårdsvej, Hvilehøjvej, Datavej, Kærvej og Kærvænget. Røgfanen rammer også dele af den fynske motorvej.

Værkstedet ligger i nærheden af nogle højspændingsmaster. Derfor har politiet også advaret mod eksplosionsfare.

Søndag eftermiddag er værkstedsbygningen på 2000 kvadratmeter brændt ned til grunden. På en nærliggende bygning er førstesalen brændt ned.

Her er ilden endnu ikke slukket. Brandvæsnet arbejder på at fjerne tagkonstruktionen ved hjælp af en kran for at komme ind til flammerne.

Politiet har udsendt en beredskabsmeddelelse til beboere i nærheden af de områder, som den sorte røg blæser hen over. De skal søge inden døre, lukke døre og vinduer og slukke for ventilationsanlæg.

Trafikken på motorvejen påvirkes også af branden. Politiet opfordrer bilisterne til at sænke farten og køre efter forholdene.