Politiet advarer om falske Røde Kors-indsamlere

Tre teenagere har fået en lidt for kreativ idé til at tjene en ekstra skilling. Politiet advarer mod at give drengene penge

Man skal ikke betale, hvis tre unge fyre dukker op og siger, at de samler ind for Røde Kors, hvis man bor i Næstvedområdet. Foto: Jens Dresling
Man skal ikke betale, hvis tre unge fyre dukker op og siger, at de samler ind for Røde Kors, hvis man bor i Næstvedområdet. Foto: Jens Dresling

I Næstved går tre unge mænd søndag aften rundt med indsamlingsbøsser fra Røde Kors.

Men nødhjælpsorganisationen har ikke nogen pengeindsamling i gang i denne weekend, og derfor mener Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der er tale om tricktyve.

Derfor har de nu sendt en advarsel ud til beboere i den sydsjællandske by. På det sociale medie Twitter skriver de, at der er tale om tre unge mænd af udenlandsk afstamning.

'Tre unge mænd ca. 15-16 år af udenlandsk herkomst går rundt omkring Ramsherred og samler ulovligt ind. Oplyser, at de kommer fra Røde kors. Ring 114', skriver politiet.

Kontaktet af borger
Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Vagtchef Søren Østervig fortæller, at det var en agtpågivende borger, der tippede politiet om de mistænkelige unge.

- Det er en kvik borger, der har ringet til os. Vi har ikke så meget på de tre personer ud over deres nationaliteter. To er af somalisk oprindelse og en af mellemøstlig oprindelse. De siger, at de vil samle ind til Røde Kors, forklarer vagtchefen til Ekstra Bladet.

Han afviser samtidig, at der skulle foregå en indsamling fra Røde Kors i Næstved-området søndag.

Nej, det tror jeg ikke, at der gør, siger Søren Østervig.

Røde Kors afviser indsamling
Ekstra Bladet har også været i kontakt med Røde Kors. Her afviser kommunikationsmedarbejder Troels Donnerborg, at der skulle være indsamlere fra nødhjælpsorganisationen i Næstved søndag.

- Det er helt sikkert svindel, hvis de spørger efter penge. Det, vi har, er de såkaldte facere, der går rundt med en iPad og forsøger at hverve folk, men de må ikke samle kontanter ind, slår han fast over for Ekstra Bladet. 

Møder man de tre unge mænd, skal man straks ringe 114, oplyser politiet.

Falske politifolk plyndrer igen turister

Mand stjal død nabos kreditkort og købte pizza for 50.000 kroner

Bankboss vil fjerne kontanter: Han glemmer denne gruppe