Politiet advarer om masseindbrud - Vi har fået helt op mod 30 anmeldelser

Der er indbrudstyve på spil i Nordjylland i denne weekend. Sommerhusejere skal være opmærksomme, fastslår politiet

Modelfoto af indbrudstyv. Foto: Ritzau Scanpix/Benjamin Kürstein
Modelfoto af indbrudstyv. Foto: Ritzau Scanpix/Benjamin Kürstein

En bølge af indbrud har ramt Nordjylland i denne weekend.

Nordjyllands Politi fortæller nemlig, at de lørdag drukner i anmeldelser om indbrud i både den sydlige og vestlige del af Danmarks nordligste egn.

- Vi har fået helt op mod 30 anmeldelser om indbrud i dag. Vi har været ramt, må man sige. Indbruddene er sket i den sydlige del af Aalborg og så ude i sommerhusområderne ved Jammerbugt, Løkken og Blokhus på vestkysten, fortæller vagtchef Mogens Hougesen til Ekstra Bladet.

Går efter designermøbler
Vagtchefen understreger over for Ekstra Bladet, at antallet af indbrud er foruroligende højt, men at de ikke allesammen er sket lørdag. Nogle sommerhusejere har bare først opdaget det i dag, vurderer Mogens Hougesen.

Han oplyser samtidligt, at det er forskellige værdigenstande, som indbrudtyvene er gået efter:

- I sommerhusene er det primært designermøbler og fjernsyn, mens det inde omkring Aalborg er lettilgængelige varer, der nemt kan sælges videre, såsom smykker og bærbare computere. Ting, man kan have i en taske.

Vagtchef Mogens Hougesen opfordrer borgere i det nordjyske om at være særligt opmærksomme på uregelmæssigheder. Man skal eksempelvis kigge en ekstra gang efter naboernes hus, hvis de ikke er hjemme.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at borgerne er lidt agtpågivende og prøver at gøre sig nogle observationer i nærmiljøet. Er der nogen, som ikke passer ind eller køretøjer, som virker mistænkelige, skal man straks kontakte politiet, siger vagtchefen. 

Stoppet af hjælpsomme betjente: Tåbelig bilist endte med fem sigtelser

Indbrudstyve hærger i område: - De kom på stribe

Politiet på overarbejde på J-dag: Mand forsøgte at nikke betjent en skalle