Politiet advarer: Træk væk

23. juni er altid lig med sankthansaften, men ikke alt er som det plejer. Coronavirus får Fyns Politi til at advare mod at være for mange om at sende heksen til Bloksbjerg

Hvert år skal heksen brændes, mens vi giver skønsang og Midsommervisen endnu et forsøg.

I hundredvis af år er sankthansaften blevet gennemført efter samme opskrift; Hygge, bål og masser af mennekser. Men ikke i år.

Coronavirus betyder, at det ikke er tilladt at samles mere end 50 personer, og det får Fyns Politi til at advare.

- Det er en god tendens vi ser lige nu, men de seneste meldinger fra Nordjylland og særligt i Hjørring, hvor virussen er blusset op igen, er en påmindelse om, at virus stadig er her, og at vi alle sammen stadig skal være opmærksomme på vores adfærd, så vi ikke starter nye smittekæder

- Det er dejligt at se, at hverdagen og det lune sommervejr ikke har sat en stopper for fornuften. Men på en dag som i dag, hvor man nødigt vil gå glip af det traditionsrige bål, håber vi at fornuften stadig sejre. Rådet fra os er klart: Træk væk, hvis der er for mange mennesker samlet og gå en dejlig tur i stedet, siger Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj.

Man må faktisk gerne

Det er lovligt at lave sankthans-arrangementer med op til 500 personer under visse betingelser.

Forbuddet mod at forsamles flere end 50 personer gælder ikke i private boliger og haver i tilknytning hertil, men gælder dog fortsat i gårde eller lignende, som beboere fra et større antal boliger råder over. Forbuddet mod at afholde og deltage i arrangementer mv., hvor der er flere end 500 personer til stede, gælder dog stadig.

Et arrangement mv., hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned, og hvor arrangøren eller lokalerne er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer eller er en offentlig myndighed, vil kunne afholdes med flere end 50 personer til stede. Det gælder for eksempel på en restaurant eller et hotel. Forbuddet mod at afholde og deltage i arrangementer mv., hvor der er flere end 500 personer til stede, gælder dog stadig.

De gældende retningslinjer for sektorpartnerskab opdateres løbende på www.coronasmitte.dk.