Politiet advarer unge: Køb ikke telefoner til andre

20 unge sigtet: Politiet på Fyn advarer alle unge om et nyt trick, der bruges til databedrageri

Politiet advarer de unge mod at købe mobiltelefoner på afdrag og derefter sælge dem videre. De bliver nemlig et led i et større databedrager. (Foto: Janus Engel)
Politiet advarer de unge mod at købe mobiltelefoner på afdrag og derefter sælge dem videre. De bliver nemlig et led i et større databedrager. (Foto: Janus Engel)
Følg Krimi

Selvom det lyder som hurtigt tjente penge, at købe en mobiltelefon med abonnement på afbetaling og sælge den videre for 1000 kroner, så kan det vise sig at have langt flere konsekvenser, end først antaget.

Mobiltelefonerne bliver nemlig i flere tilfælde brugt som led i databedrageri.

- Det fungerer på den måde, at de bagmænd, som modtager mobiltelefonerne, ejer et nummer i udlandet. Det nummer koster penge at ringe til. Derfor sætter de alle de købte mobiltelefoner til at ringe til nummeret, så de selv modtager penge, men ikke står med mobilregningen, siger Albert Rasmussen, Vicepolitiinspektør fra Fyns Politi.

Narret af bagmænd
Derfor er det de unge og teleselskaberne, der står tilbage med regningen og ansvaret.

De unge skal betale telefonen og abonnementet på afbetaling samtidig med, at de skal betale for alle de udlandsopkald, som bagmændene har foretaget på telefonerne. Udover det, bliver de led i databedrageri og bliver derfor sigtet af politiet. Teleselskaberne står tilbage med regningen til de udenlandske teleselskaber og opgaven med at inddrage pengene fra de unge mennesker, som er blevet narret af bagmændene.

Fyns Politi er stadig i gang med at efterforske sagen, derfor har de endnu ikke har det store overblik over bedrageriet.

Gennem Facebook
- Indtil videre har vi sigtet 20 unge i sagen, som stadig efterforskes. Nogle af de unge mennesker har købt telefoner i op til 6 forskellige butikker. Så det spænder sig vidt, siger Viceinspektør Allan Rasmussen.

Fyns Politi har heller ikke et overblik over, igennem hvilke kanaler de unge bliver kontaktet.

- Det kan være igennem grupper på Facebook eller ude på skolerne, siger Viceinspektør Allan Rasmussen.

Han advarer unge mod at hoppe på fidusen, som minder om en form for pyramidespil. De unge ender med en kæmpe regning og en sigtelse fra Politiet.

 Også selvom de ikke kendte til bagmændenes intentioner om databedrageri.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+