Politiet afviser dødsofre i ny gidseltagning i Paris

Politiet afviser nu, at der skulle være dødsofre i gidselsituationen i Porte de Vincennes

Ambulancefolk ved supermarkedet i det østlige Paris, hvor to er dræbt. (Foto: AP)
Ambulancefolk ved supermarkedet i det østlige Paris, hvor to er dræbt. (Foto: AP)

Ifølge franske medier er der blevet afgivet skud i et supermarked i Paris, og en ny dramatisk gidselsituation er i gang.

Politiet afviser nu, at der skulle være dødsofre i gidselsituationen i Paris, skriver Le Monde.

Flere franske medier skrev ellers tidligere, at to skulle være dræbt.

Ikke desto mindre er der altså nu to forskellige gidselsituationer i gang. En i et jødisk supermarked i det østlige Paris, hvor der angiveligt skulle være seks gidsler.

Ifølge Le Monde er det en mand ved navn  Amedy Coulibaly, der er hovedmistænkt til drabet torsdag morgen på den kvindelige politibetjent i det sydlige Paris, og det er angiveligt ham, der nu står bag gidseltagningen i det østlige Paris.

I den anden gidselsituation har det franske politi belejret de formodede terrorister fra Charlie Hebdo-angrebet, som sidder med et gidsel i byen Dammartin-en-Goële under et heftigt politiopbud, 40 kilometer fra Paris.

Ifølge britiske Telegraph er der kvinder og børn blandt gidslerne i det parisiske supermarked, men det er ikke officielt bekræftet.

Gidseltagningen i supermarkedet finder sted i området Porte de Vincennes. Kilden oplyser, at manden skal være bevæbnet med to våben. Ifølge BBC er det to Kalasjnikov-geværer.

Politiet opfordrer på twitter til, at befolkningen holder sig væk fra Porte de Vincennes, hvor det nyeste gidseldrama finder sted.

Le Monde skriver nu, at også pladsen Trocadero er evakueret, og metrotrafikken på stedet er indstillet. Politiet er på stedet.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, er på vej til stedet, og myndighederne siger, at skoler i nærheden af gidseltagningen er ved at blive lukket. Skolebørnene bliver lukket inde på skolerne, oplyser skolemyndigheder til AFP.

Ifølge Nyhedsbureauet AFP skulle fem gidsler være taget til fange i supermarkedet, og det franske politi er på stedet med en indsatsstyrke.

Ifølge den franske nyhedskanal BFM TV skulle der angiveligt være affyret skud inde i supermarkedet, Hyper Cacher, en jødisk forretning, og både kunder og ansatte skulle befinde sig i kælderen nede i bygningen.