Politiet: Akut risiko for skyderier mellem bander

Den nye bande Black Jackets er i konflikt med to andre grupperinger, siger politiet

Politiet har lukket 'Black Jackets' tilholdssted på første sal i denne bygning i Albertslund. Video: Kenneth Meyer

Den nye bande Black Jackets ekspanderer og forsøger at trænge ind på narkotika-markedet i områder, der hidtil har været kontrolleret af andre bande-grupperinger.

Sådan lyder det i begrundelsen for, at Københavns Vestegns politi i sidste uge indførte visitationszoner og samtidig forbød medlemmer fra Black Jackets adgang til en adresse, der fungerede som centralt mødested for grupperingen.

Ekstra Bladet har søgt og fået aktindsigt i de administrative afgørelser, der ligger til grund for beslutningerne, som er indført på baggrund af et spirende konfliktscenarie flere bander i mellem.

De øvrige gruppers navne er slettet i aktindsigten, men i følge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om de to grupperinger LTF og Gremium.

'Akut risiko for angreb med skydevåben'
Politiet skriver i begrundelsen for at forbyde al adgang til Black Jackets opholdssted på Værkstedsgården 9-11 i Albertslund, at der en 'akut og betydelig risiko for, at personer med tilknytning til bandegrupperingerne (LTF og Gremium, red) vil foretage angreb med skydevåben på den anførte adresse, som tjener som opholdssted for grupperingen Black Jackets.'

Kendt bande bag 'dødspatrulje': 'Kill Them All'

Politiet mener, at der aktuelt er to konflikter mellem LTF og Gremium - og den ene handler altså om narkotika-markedet.

Ifølge politiet har Black Jackets siden banden blev etableret i 2015, forsøgt at konsolidere sig i og omkring København, og det har medført sammenstød med andre bander.

Politiet skriver: 'Black Jackets nuværende konflikt med (navn udstreget af politiet) vurderes at handle om retten til at sælge narkotika i forskellige områder, hvor Black Jackets forsøger at trænge ind'.

Bandekonflikt udløser adgangsforbud

Vurderingen fra politiet er, at der er en 'igangværende og eskalerede konflikt, og at der som følge heraf er en betydelig risiko for voldelige angreb mod personer fra grupperingerne.'

Politidirektør Kim Christiansen vurderer derfor i sin beslutning om at forbyde al adgang til Black Jackets opholdssted i Albertslund foreløbig til den 2. juni 2016, at 'der er en akut og betydelig risiko for angreb mod Black Jackets tilholdssted og dermed også fare for personer, der bor eller opholder sig i nærheden af adressen'.

artiklen fortsætter under billedet

Politiet har lukket 'Black Jackets* tilholdssted på første sal i denne bygning i Albertslund. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet har lukket 'Black Jackets* tilholdssted på første sal i denne bygning i Albertslund. (Foto: Kenneth Meyer)

Det bekymrer især politiet, at Black Jackets opholdssted på første etage i bygningen er overbo til hjemmeplejen i Albertslund Kommune, hvor der døgnet rundt opholder sig medarbejdere fra hjemmeplejen. Adressen ligger også kun 250 meter fra beboelse.

Black Jackets havde tidligere et klublokale i Hedehusene, men i forbindelse med bandens ekspansion flyttede de deres faste opholdssted til Værkstedsgården i Albertslund.

Visitationszoner indført
Foruden adgangsforbuddet i Albertslund har politiet indført visitationszoner i Albertslund og Høje Taastrup som følge af bande-konflikten. Begrundelserne for visitationszonerne er,, ifølge Ekstra Bladets aktindsigt, 'en voldelig konflikt mellem flere bandegrupperinger.

Voldelig konflikt: Politiet opretter visitations-zoner

'Da disse voldsforbrydelser indgår i en aktiv konflikt mellem bande-grupperinger, der aktivt søger konfrontation, finder jeg det nødvendigt at iværksætte en visitationszone for at forebygge yderligere voldsforbrydelser, skriver politidirektør Kim Christiansen.

Politiet har tidligere afsløret, at den tidligere gruppering 'Brothas', nu 'Black Jackets', har dannet en gruppe af volds-parate unge kriminelle, der kalder sig KTA 'Kill Them All'. Gruppen menes at være spydspidsen i konflikten med LTF og Gremium.

Tidligere har politiet lukket Gremiums klubhus i Haslev af frygt for, at 'Black Jackets' ville angribe klubhuset. Det skete efter to skud-episoder i Måløv og Haslev den 1. og 2. februar i år, hvor personer med tilknytning til Gremium var målene.

Politiet mener, at Gremium og LTF er i konflikt med den nye bande Black Jackets. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet mener, at Gremium og LTF er i konflikt med den nye bande Black Jackets. (Foto: Per Rasmussen)
 

Fire skyderier den senere tid sættes i forbindelse med bande-konflikten, men der er uklart, hvem der står bag skyderierne. Ingen er anholdt.

I Helsingør blev to Black Jackets såret af skud. I Rødovre blev en 61-årig sagesløs mand beskudt i sin stue, mens han så TV, formentlig fordi gerningsmændene tog fejl af to lejligheder.

Skød uskyldig: Så voldsom er uroen lige nu i bandemiljøet

Den 27. april blev en ung mand såret af skud på Mozarts Plads i København, og den 14. maj blev en 35-årig mand skudt, men overlevede, da han var ved at laste sine indkøb fra SuperBrugsen ind i sin bil på hjørnet af Stubmøllevej og Hammestrupvej.

To maskerede personer sprang ud af en VW Transporter og affyrede en serie skud mod den 35-årige. Kassevognen blev senere funder brændende i Vallensbæk.

Skudofre fra Helsingør er bandefigurer