Politiet: Bandefolk jages for mord på 19-årig

Politiet i København efterlyser nu to mænd med bande-relationer for knivdrabet på tidligere 19-årig Syrien-kriger

De efterlyste mænd. Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui til venstre og Ibrahim Al-Kassab til højre. (Pollitifoto)
De efterlyste mænd. Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui til venstre og Ibrahim Al-Kassab til højre. (Pollitifoto)

Politiet i København jager nu to navngivne mænd med bande-relationer efter et voldsomt knivdrab på Nørrebro i København i foråret.

Her blev den 19-årige Andres Vo Riis – tidligere navn Hamza Samsan – ramt af et dødeligt stik i maven den 19. maj på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade.

Ibrahim Al-Kassab, 22, og Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui, 23, er blevet varetægtsfængslet 'in absentia' for drabet, og de jages nu internationalt.

De efterlyste er begge knyttet til LTF-banden, Loyal To Familia. Dhaflaoui kaldes 'Ghost' og hævdes at have en central rolle i LTF.

Politiet bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de to efterlyste anses for at være højtstående medlemmer af LTF-banden.

Var det hash-opgør?
Drabet skete på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade, hvor de mistænkte efter en kort skænderi og noget skubberi tildelte offeret et dødeligt knivstik i maven.

De mistænkte gerningsmænd undløb efter drabet mod syd ad Møllegade mod Nørrebrogade, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Selvom de efterlyste har bande-relationer, anses drabet ikke for at være et decideret bandedrab, men motivet menes at være et opgør mellem de efterlyste og Andres Vo Riis.

Der har tidligere været forlydender om, at drabet skete i forbindelse med et skænderi om Syrien-krigen, men det kan politiet ikke bekræfte.

- Vi tror ikke, det har noget med Syrien at gøre. Vi hælder mest til, at der er tale om et opgør om hashhandel, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ekstra Bladet.

- Vi er bekendt med, at de efterlyste er højtstående LTF´ere, bekræfter politikommissæren overfor Ekstra Bladet.

Politiet på stedet efter knivdrabet(Foto: Kenneth Meyer)

Politiet frygter hævn efter drabet på Hamza

Sagen har været efterforsket intenst – blandt andet med brug af video-overvågning – og der er en begrundet mistanke om, at de to efterlyste er gerningsmændene, siger politiet.

Andres Vo Riis var inde i en kiosk med to venner, og da de kom udenfor blev de passet op af to unge, der muligvis ventede på dem. Der opstod en diskussion og Andres Vo Riis fik en lussing. Så kom endnu to personer til, og de var nu fire mod tre

Der opstod tumult og vold og herunder bliver Andres Vo Riis knivstukket.Livsfarligt såret blev han af vennerne kørt direkte til Rigshospitalet i en bil, men hans liv stod ikke til at redde.

Den ene har været i udlandet
- Vi har indhentet fængslingskendelse på de to mistænkte og de er også efterlyst internationalt. Efter at have søgt dem hos deres familier og kendte opholdssteder, beder vi nu offentligheden om hjælp til at få dem fanget. Vi opfordrer dem samtidigt selvfølgelig til at melde sig selv, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Københavns Byret afsagde fængslingskendelse over de efterlyste i sidste uge. Politiet har ransaget og efterlyst dem hos familiemedlemmer uden resultat.

- Vi ved, at den ene har været ude af Danmark, men formentlig er kommet tilbage. Vi har en formodning om, at de stadig er i landet, men hvis de er i udlandet, så er der en international arrestordre på dem, siger Steffen Th. Steffensen.

De to mænd har følgende signalement:

A: Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui, 23 år gammel, dansk statsborger, tuneser af afstamning. Alm. af bygning, 184 cm høj. 

B: Ibrahim Al-Kassab, 22 år gammel, dansk stats- borger, jordaner af afstamning. Alm. af bygning 181cm høj.

Knivdræbt var i krig i Syrien som 16-årig

Blomster til den afdøde ved gerningsstedet dagen efter. (Foto: Kenneth Meyer)