Politiet beder om hjælp efter skud-drab på radiovært

Københavns Politi efterlyser særligt vidner, der kan have kendskab til nylige trusler mod tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar

Nedim Yasar blev ramt af skud, da han var på vej hjem fra sin egen bogreception i Københavns Nordvestkvarter. Foto: Jan Sommer
Nedim Yasar blev ramt af skud, da han var på vej hjem fra sin egen bogreception i Københavns Nordvestkvarter. Foto: Jan Sommer

Politiet beder nu om hjælp fra offentligheden i forbindelse med skuddrabet på det 31-årige tidligere bandemedlem og radiovært Nedim Yasar.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Politiet efterlyser vidner, der kan have set eller ved noget om skudepisoden, der udspillede sig på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter omkring klokken 19.38 i går aftes.

'Særligt hvis du kender til nye trusler mod den dræbte', lyder det i efterlysningen.

Nedim Yasar blev dræbt af skud, da han var på vej væk fra sin egen bogreception for bogen 'Rødder', der beskriver hans vej ind og ud af bandemiljøet.

Ifølge politiet affyrede en enkelt, mørkklædt gerningsmand to skud mod den 31-årige, inden drabsmanden forsvandt fra stedet til fods ad Glentevej.

Siden sit exit fra bandemiljøet har Nedim Yasar levet med daglige trusler og frygten for sit liv. Det fortalte han blandt andet i et langt interview med Ekstra Bladet bragt i weekenden.

Truslerne kulminerede i sommeren 2017, hvor han blev forsøgt overfaldet i sit eget hjem.

Politiet har tidligere i dag meldt ud, at man var bekendt med Nedim Yasars fortid i bandemiljøet og det trusselsbillede, der var mod ham.

'Den 31-årige er kendt af politiet som tidligere bandemedlem og har tidligere været del af et bandeexitprogram. I august 2017 rettede han henvendelse til det lokale politi og oplyste, at han havde været forsøgt overfaldet. Dette førte til, at han fik en alarmtelefon. Denne havde han ikke med i forbindelse med skudattentatet', skrev politiet i en pressemeddelelse tidligere i dag.

Her lød det videre, at Nedim Yasar ikke siden episoden i august 2017 har oplyst politiet om nye trusler.

Københavns Politi har over for Ekstra Bladet på nuværende tidspunkt ikke ønsket at kommentere sagens yderligere detaljer af hensyn til efterforskningen.

Opdateres..