Politiet bekræfter bande-skyderi: Yussuf var igen i skudlinjen

Politiet bekræfter, at skyderi på Tagensvej lørdag var banderelateret, og at 23-årige Yussuf Y. endnu gang var i skudlinjen

Skyderiet foregik på Tagensvej i København (Video: Localeyes.dk)

23-årige Yussuf Y er var for femte gang i skudlinjen, under et skyderi på Tagensvej i København lørdag aften, hvor to personer blev ramt.

Det erfarede Ekstra Bladet lørdag aften, og søndag morgen bekræfter Københavns Politi dette.

Se mere video på localeyes.dk.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Yussuf Y. har været en jaget mand de seneste par måneder. Vi har en ide om i hvilken retning, vi skal gå, men vi har ikke noget konkret. Vi har afhørt ham, men han har ikke fortalt noget, der kan lede os tættere på en opklaring, siger den centrale efterforskningsleder, der fortæller, at der endnu ikke er foretaget nogle anholdelser.

Både Yussuf Y og en to år ældre mand blev såret, da der blev affyret mellem seks og otte skud, og politiet efterforsker nu sagen

- Vi efterlyser en blå Skoda Superb med registreringsnummeret AR 57505, der er set køre væk fra stedet. Den vil vi meget gerne have fat i, men det er ikke til at sige endnu, hvad den har haft at gøre med skyderiet, siger efterforskningslederen.

Forsøgt skudt fire gange før
Den 23-årige Yussuf Y. blev første gang forsøgt skudt i januar sidste år, og i februar blev han sammen med sin fætter anholdt og sigtet for drabsforsøg og røveri.

Han blev efterfølgende løsladt 5. december i fjor, og der begyndte skyderierne igen. Således blev han hele tre gange i december måned skudt på, inden han i starten af januar i år blev stukket med kniv i Brønshøj.

Ved den episode slap han dog også uden mén, idet han var iført en sikkerhedsvest.

Københavns Politi har arbejdet det meste af aftenen og natten på den nye skudepisode, men uden at komme tæt på en opklaring. Deres teori er indtil videre, at skyderiet har været banderelateret.

- Vi har selvfølgelig lavet en gerningstedsundersøgelse og afhøringer af de forskellige parter, men vi har ikke fået noget egentligt gennembrud, siger Youssef Lharraki fra Københavns Politi.

Ingen af de to personer, der blev ramt af skud er i livsfare.

23-årige Yussuf Y. blev beskudt for femte gang lørdag aften - og for første gang blev han ramt af skuddene. (PRIVATFOTO)
23-årige Yussuf Y. blev beskudt for femte gang lørdag aften - og for første gang blev han ramt af skuddene. (PRIVATFOTO)