Annonce:
Annonce:

Politiet bekræfter: Har fundet rester af Maria From

Fundet blev gjort i et område i Sundbylille nær Frederikssund

Få et overblik over sagen her

Sagen kort: Maria From Jakobsen forsvundet, og hendes mand Thomas Gotthard har tilstået drabet
Annonce:
Følg Krimi

Nordsjællands Politi bekræfter nu, at de har fundet de jordiske rester efter den 43-årige psykolog Maria From Jakobsen, som har været forsvundet siden oktober sidste år.

Det sker på baggrund af svar på undersøgelser af nogle fund, som Nordsjællands Politi gjorde i forrige uge. Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- De jordiske rester er fundet i forbindelse med en påvisningstur, hvor den tiltalte i sagen udpegede det specifikke findested, og dna-analyser har nu bekræftet vores formodning om, at de stammede fra den savnede kvinde, siger efterforskningsleder, politikommissær Jakob Rahbek og fortsætter:

Annonce:

- Ud fra fundet kan vi endegyldigt konkludere, at hun ikke længere er i live. Det er klart, at fundet har stor betydning for sagen, og vi fortsætter i den kommende tid vores efterforskning, indtil vi kan overdrage sagen endeligt til anklagemyndigheden. Derfor kan jeg ikke komme ind på yderligere detaljer om sagen.

Det er derfor uvist præcist hvilke fund, der er tale om.

Politiet havde afspærret et område ved Sundbylille efter fundene i forrige uge. Foto: Anthon Unger
Politiet havde afspærret et område ved Sundbylille efter fundene i forrige uge. Foto: Anthon Unger
 

Maria From Jakobsens 45-årige mand Thomas Gotthard blev tidligt i efterforskningen sigtet for at have dræbt den 43-årige kvinde. Han er siden blevet tiltalt for drabet og sidder fortsat varetægtsfængslet.

Sagen er berammet til at køre senere på året.

Fundet af ligresterne blev gjort få kilometer fra hans og Maria From Jakobsens hjem i Frederikssund, hvilket Ekstra Bladet kunne afsløre allerede sidste uge.

Maria From Jakobsens mand Thomas Gotthard er tiltalt for drabet. Privatfoto
Maria From Jakobsens mand Thomas Gotthard er tiltalt for drabet. Privatfoto

Her afslørede vi også, at sognepræsten var vendt på en tallerken og have tilstået, at han havde slået Maria From Jakobsen  - moderen til to af hans fire børn - ihjel og skaffet sig af med liget.

Ville vise, hvor hun var
Thomas Gotthards forsvarsadvokat, Jesper Storm Thygesen, ledsagede sin klient og politiet, da de fandt Maria From Jakobsens jordiske rester.

Annonce:

- Thomas ville vise politiet, hvor hun var, og der er så blevet lavet et dna-match.

Som Ekstra Bladet i sidste uge beskrev, har Thomas Gotthard afgivet en fuld tilståelse. Jesper Storm Thygesen ønsker i skrivende stund ikke at uddybe, hvad hans klient har forklaret politiet.

Sagen er foreløbig berammet som en nævningesag, der skal for i oktober.

I tilståelsessager vil man typisk nøjes med et enkelt retsmøde, hvorefter der falder dom. Det er også forsvarerens forventning til det videre forløb.

Det har anklager i drabssagen Anne-Mette Wedell Seerup dog ikke lagt sig fast på. Hun har ingen kommentarer til den seneste udvikling i efterforskningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: